Vali Ayhan Ögrencilerin Heyecanina Ortak Oldu

2021-2022 egitim ve ögretim yilinin ikinci dönemi bugün basladi.

Vali Ayhan Ögrencilerin Heyecanina Ortak Oldu
Sivas Valisi Salih Ayhan, Il Milli Egitim Müdürü Ergüven Aslan ile birlikte Muhsin Yazicioglu Ilkokulunu ziyaret ederek 2 haftalik tatilin ardindan yeniden okulla bulusan ögrencilerin heyecanina ortak oldu.

Ziyarette, Il Milli Egitim Sube Müdürleri Muhammed Alpaslan Ünal, Hülya Bozbiyik ve Fatih Aydin da hazir bulundu.

Ikinci yariyilin ilk ders zilini çalarak ögrencilere basarilar dileyen Ayhan; "Evlatlarimizi; arastiran, yenilikçi, bilimsel gelismelere açik bireyler olarak yetistirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizler de bu gayretimize cevap vererek ülkemizi daha ileri götüreceksiniz. Hepinize iyi dersler" ifadelerini kullandi.

Vali Ayhan ve Milli Egitim Müdürü Aslan daha sonra siniflari ziyaret ederek ögrencilerle sohbet etti.

Atik malzemeler kullanilarak tasarlanan kütüphanenin açilisi yapildi

Vali Ayhan sinif ziyaretlerinin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayelerinde yürütülen ’Sifir Atik’ ve ’Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projeleri kapsaminda atik malzemelerle okul bünyesinde olusturulan kütüphanenin açilisini gerçeklestirdi. Ögrenci ve ögretmenlerin tasarladigi kütüphane konseptini çok begendigini dile getiren Ayhan, tebriklerini iletti. Kitap okumanin önemine vurgu yaparak ögrencilere bol bol kitap okumalarini tavsiye eden Vali Ayhan, kitap okumayi zorunluluktan çikarip bir yasam tarzi haline getirmek istediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA