Turkovac'a Yogun Ilgi Açiklamasi Randevularin Yüzde 60'I Doldu

Acil kullanim onayi verilen yerli Kovid-19 asisi TURKOVAC Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nde uygulanmaya basladi. Günlük olarak açilan randevularin, ilk gününde yüzde 60’i doldu.

Turkovac'a Yogun Ilgi Açiklamasi Randevularin Yüzde 60'I Doldu
Yerli asinin Edirne’ye geldigini duyan vatandaslar sabahin erken saatlerinden itibaren asi yaptirmak için siraya girdi.

Yerli ve milli asinin son 1 aydir sehir hastanelerinde uygulandigini hatirlatan Edirne Il Saglik Müdürü Dr. Ishak yildirim, bugün itibariyle de tanimlanan ve yetki verilen Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde asinin uygulanmaya baslandigini söyledi.



“Randevularin yüzde 60’i doldu”

Randevularin açilmasiyla birlikte vatandaslarin yogun ilgisi ile karsilastiklarini aktaran Dr. Yildirim, “Suan için günlük olarak açtigimiz randevularimizin yaklasik yüzde 60’i doldu. Randevulu olarak asilama yapiyoruz. 18 yas ve üzeri vatandaslarimiz asilanabiliyor. Buradan yerli ve milli asimiz olan Türkovac’i yaptirmak için tüm vatandaslarimizi hastanemize bekliyoruz. Bunun yaninda asilarimizi olarak ve özellikle kapali alanlarda maske takmaya özen göstererek insallah yakin zamanda bu pandeminin sonlanacagi ümidi içerisindeyiz. Üç sartimiz var. Muhakkak asimizi oluyoruz. Özellikle kapali alanlarda sosyal mesafemizi koruyarak maskemizi takiyoruz. Gurur duydugumuz yerli ve milli asimiz vatanimiza milletimize ve Edirne’mize hayirli olsun. Suan için uygulamaya basladik” seklinde açiklamada bulundu.

Yerli ve milli asiyi oldugu için mutlu ve gururlu oldugunu söyleyen vatandaslardan Mevlüt Ayranci, “Herkese asi olmaya davet ediyorum. Asi olarak ancak bu salgini engelleyebiliriz. Kendi yerli asimiz devreye girmistir” dedi.

Yilbasindan beri yerli asinin çikmasini bekledigini belirten Ayse Ülkeok, asiyi çikaranlara ve salginla mücadelede emek verenlere tesekkür etti.
Kaynak: İHA