Düzenlenen Kurs Programinda Geri Dönüsüme Katki Saglaniyor

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Tecde Kültür Merkezi içerisinde kadinlara yönelik olarak açilan kurs merkezini de ziyaret etti.

Düzenlenen Kurs Programinda Geri Dönüsüme Katki Saglaniyor
Açilan kursta geri dönüsüme katki sunuldugunu belirten Tecde Mahallesi Muhtari Ali Yigit, “ Önceki dönemlerde dikis nakis kursu olarak kullanilan alani degerlendirip, yeni makinalar getirerek 25’e yakin bayanimizin kurslara katilmalari saglandi. Bu kurslar sayesinde kursiyerlerimiz aile bütçelerine katki saglamaktalar. Yaptiklari çalismalarla birlikte geri dönüsüme katki sunmalari da ayrica önemlidir. Atilacak bir seyin tekrardan ekonomiye kazandirilmasi deger verilecek bir çalismadir. Bu konuda Büyüksehir Belediye Baskanimiza ve çalismalari yapan bayanlarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Yesilyurt Ilçesi Tecde Mahallesi’nde Tecde Kültür Merkezi’nin bir kisminin bayanlara yönelik kurs merkezi olarak düzenlendigini belirten Baskan Gürkan, “Büyüksehir Belediyemizin Tecde Kültür Merkezinin bir kismini kadinlarimiza ayirmasi ve kadinlarimizin geri dönüsüm çalismalari ve yaptiklari siparislerle birlikte eski ürünleri yeni hale getirerek tekrar insanlarin kullanimina sunulmasi noktasinda yapmis olduklari çalismalari gördük. Ben kadinlarimiza tesekkür ediyorum. Insallah kadinlarimiz hem yeni isler ögrenecekler hem yeni ürünler ortaya koyacaklar hem de aile geçimleri için çalismis olacaklar. Kadinlarimiz ayrica toplumsal sorumluluklari neticesinde toplumsal olan görevlerini de en güzel sekilde ifade edecekler. Çalismalarimizin Tecde mahallemize ve kadinlarimiza hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA