Atölyeler Üretiyor, Belediye Tasarruf Ediyor

Tekirdag Süleymanpasa Belediyesi, Fen Isleri Müdürlügü atölyelerinde belediyenin ihtiyaç duydugu ekipmanlari kendi imkânlari ile üretmeye devam ediyor. Son olarak köklere zarar vermeden agaç ve fidanlari topraktan sökmeye yarayan araç üretilerek kullanima hazir hale getirildi.

Atölyeler Üretiyor, Belediye Tasarruf Ediyor
Yeni ekipman, Süleymanpasa Belediyesi tarafindan olusturulan fidanlikta yetistirilen fidanlar basta olmak üzere belli boylara ulasan agaçlarin kökleri zarar görmeden yerlerinden sökülerek yeni yerlerine yerlestirilmelerine olanak sagliyor.

Son rötuslari Süleymanpasa Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü bünyesindeki atölyelerde, belediye personeli tarafindan yapilarak son haline getirilen araci yerinde inceleyen Süleymanpasa Belediye Baskani Cüneyt Yüksel, atölyede kendi imkânlari ile ürettikleri ekipmanlar sayesinde milyonlarca liralik tasarruf elde ettiklerini ifade etti.

Yüksel, “Belediye atölyelerimizde imal ettigimiz araç ve ekipmanlara bir yenisini daha ekledik. Süleymanpasa Belediyesi olarak kurdugumuz fidanlikta yetistirecegimiz fidanlar basta olmak üzere, belli bir boya ulasan agaçlarin köklerine zarar vermeden sökülmesini saglayan araci, kendi imkânlarimizla yaptik. Avrupa’nin birçok ülkesinde kullanilan araçlardan modelleyerek imal ettigimiz fidan ve agaç sökme makinemizin ilk testini gerçeklestirdik. Önümüzdeki hafta sahada kullanmaya baslayacagimiz yeni aracimiz hayirli olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA