Zincirleme Kaza Sonrasi Yol Trafige Açildi

Düzce’de buzlanma sebebi ile meydana gelen zincirleme trafik kazasinda 7’si tir 25 araç çarpisti. Kaza sebebi ile 3 saat trafige kapali kalan yol tek seritten açildi. Kazaya karisan tir sürücüsü vatandaslara çarpmamak için kaldirima çikrigini dile getirdi.

Zincirleme Kaza Sonrasi Yol Trafige Açildi
Kaza Zonguldak-Düzce D-655 karayolu Osmanca kavsaginda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Zonguldak’tan Düzce istikametine yüklü saç boru yüklü tirin sürücüsü, hava sicakliginin sifirin altinda 8 dereceye kadar düsmesi sebebi ile buzlanan yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek makasladi. Tira çarpmak istemeyen araç sürücüleri frenleyince buz pistine dönen yolda 7’si tir 25 araç birbirine girdi. Kaza sebebi ile bölgeye çok sayida ekip sevk edilirken, Zonguldak-Düzce istikameti trafige kapandi. Bölgeye ulasan ekipler araçlarin kaldirilmasi için yogun çaba sarf ederken, 1 kisi zincirleme kaza sebebi ile yaralanarak hastaneye kaldirildi.

“Insanlara çarpmamak için kaldirima çiktim”

Zonguldak’tan aldigi yük ile Bursa’ya seyir halinde olan ve zincirleme kazaya karisan Hasan Sari, kazanin olus sekli ile ilgili yaptigi açiklamada; “ Jandarma ekipleri yolun basinda dubalama çalismasi yapiyordu. Ben yavasladim. Sag seride geçtim aynadan baktim kimse bana dur demedi. Yanimda kirmizi Çankiri arabasi vardi. Bize kimse dur çekmedi. Yavas yavas asagiya inmeye basladik. Ortada siyah damperli araç var onu görünce kirmizi araba makasladi. Önümüz zaten insanlarla doluydu. Kaza oldugu için insanlar vardi. Insanlara vurmamak için sag tarafa attim kendimi kaldirima çiktim. Arkamdan gelen beyaz araç Yilmaz Cebeci soför arkadasim o da oraya makasladi. Durum bundan ibaret. Yani burada Karayollarinin ihmalinden önce Jandarma bizi orada durdurmasi gerekirdi. Yani biz orada yavasladik. Bizim hizimiz 80-90 degil. Takograflar var 20-30 ile biz zaten yavasladik. Bizi kimse durdurmadi” ifadelerini kullandi.

3 saatlik çalisma ile yol tek seritten açildi

Kazaya karisan araçlarin olay yerinden kaldirilmasi için Jandarma ekipleri yogun çaba sarf etti. Küçük araçlarin kaldirilmasi ve karayollari ekiplerinin tuzlama çalismasi sonrasinda yol tek seritten trafige açildi. Kazaya karisan tir araçlari ise sabah saatlerinde bulunduklari yerlerden kaldirilacak.

Öte yandan zincirleme kazaya karisan otomobillerde 1 kisi yaralanarak hastaneye kaldirilirken, jandarma ekipleri zincirleme kaza ile ilgili inceleme baslatti.
Kaynak: İHA