Karinlari Doyan Süt Kuzularinin Ahirda Neseli Halleri Renkli Görüntü Olusturdu

Bayburt’ta kisa bir süre önce dünyaya gelen kuzularin karinlari doyduktan sonra ahirin içerisinde zip zip bir oyana bir buyana kosarak adeta oyun oynarcasina sevimli halleri renkli görüntü olusturdu. Kentte devam eden ‘Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var’ projesiyle küçükbas hayvan sayisi hedeflenen düzeye ulasti.

Karinlari Doyan Süt Kuzularinin Ahirda Neseli Halleri Renkli Görüntü Olusturdu
Bayburt’ta koyunlarin kuzulama dönemi devam ediyor. Küçükbas hayvan saklayan çiftçilerin bugünler de ahirlarindan koyun ve kuzu sesi daha fazla yükselmeye basladi.

Kisa bir süre önce dünyaya gelen kuzulari neseli halleri yürekleri isitiyor. Annelerini emdikten sonra karinlari doyan kuzular ahirlarda bir oyana bir buyana kosusturarak vakit geçiriyor.

Mera zengini olan Bayburt’ta ‘Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var’ projesiyle küçükbas hayvan sayisinin artisa geçtigini belirten Il Tarim ve Orman Müdürü Selami Ersen, “Ilimizde daha önceki yillarda koyunculuk 295 bin civarlarindaydi. 2019 yilinda 29 bin civarlarindaydi. 2019 yilinda baslattigimiz ‘Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var’ projesiyle beraber yaklasik 230 çiftçimizi bu proje kapsaminda faydalandirarak ciddi bir artis ivmesine girmis bulunmaktayiz. Suanda kayitlarimizda 100 bini geçtik. Zaten bizim proje kapsaminda birinci hedefimiz 100 bin idi. Bu projeyle beraber yilin ilk 6 ayinda hedefimizi yakaladik. Su anda dogum sezonu. Dogumla beraber hem proje kapsaminda hem proje disi alimlarla beraber küçükbas hayvan sayimizda artis göstermis olup özellikle bu ay itibariyle koyunda kuzulama dönemiyle ciddi bir artisimiz saglanacaktir. Gezdigimiz ahirlarda kuzulama orani suan yüzde 75 - 80 civarinda devam etmektedir. Insallah bu projeyle sayinin artisi devam edecektir.” dedi.

Kaynak: İHA