Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Bu Gece Hakk'a Ragbet Ve Yönelis Gecesidir'

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Sirnak’ta Regaip Kandili münasebetiyle Ulu Cami’de düzenlenen programa katildi. “Bu gece Hakk’a ragbet ve yönelis gecesidir” diyen Erbas, "Regaip, mübarek gün ve geceler, ibadetler, cuma günü, bayramlar, hayir hasenat, birbirimize iyilik yapmak, birbirimizin yüzüne tebessümle bakmak bile Allah’in rizasini kazanmak için bir vesiledir" ifadelerini kullandi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Bu Gece Hakk'a Ragbet Ve Yönelis Gecesidir'


Ulu Cami’de Kur’an-i Kerim ve Mevlit-i Serif’in okundugu kandil programinda Diyanet Isleri Baskanligi Tasavvuf Musikisi Korosu ilahiler seslendirdi. Programda mübarek üç aylarin önemine deginen Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “Bu gece tefekkür gecesidir. Zamani, sorumluluklarimizi, Rabbimizin nimetlerini, ibadetlerimizi muhasebe ve tefekkür gecesidir bu gece. Salih amellere yeterince önem veriyor muyuz? Iman etmis insanlar olarak mümince bir hayati yasayabiliyor muyuz? Hakki tavsiye edebiliyor muyuz çocuklarimiza, gençlerimize? ’Ölüm var yavrum.’ Dünyadaki hayatini muhasebe et, tefekküre dal. Bu dünya fanidir, insan fanidir. Isterse bir asir yasasin. Nice insanlar, bu mübarek beldelerde nice büyük insanlar geldi geçti. Ne kaldi onlardan? Eger nesilleri için, bizim için bir seyler yapmis iseler onlari biz simdi hayirla yâd ediyoruz ama insanligin kötülügü için çalisanlar da hep kötü olarak yâd ediliyor. Rabbim bizi iyi olarak anilan kullarindan eylesin” dedi.



“Bu gece Hakk’a ragbet ve yönelis gecesidir”

Peygamber Efendimiz‘in "Din nasihattir, din samimiyettir" seklinde buyurdugunu ifade eden Erbas, "Birbirimize güzellikleri hep telkin edelim, birbirimizi iyiliklere çekelim, kötülüklerden uzaklastiralim. Bu topraklar, Allah Resulü Efendimiz‘in vefatindan 7 sene sonra Islam’la müserref oldu, sereflendi. 639 yili Peygamber Efendimiz‘in vefatindan 7 sene sonraya denk geliyor. O yil ezanlar okunmaya baslandi bu topraklarda, bugüne kadar hiç dinmeden okundu elhamdülillah. Kiyamete kadar da bu ezanlar ki dinin temeli, ebedi olarak bu topraklar üzerinde inleyecek insallah. Bunun için dua ediyoruz. Regaip, mübarek gün ve geceler, ibadetler, cuma günü, bayramlar, hayir hasenat, birbirimize iyilik yapmak, birbirimizin yüzüne tebessümle bakmak bile Allah’in rizasini kazanmak için bir vesiledir" diye konustu.

Ibadetsiz bir hayatta huzur olmadigini ifade eden Prof. Dr. Erbas, "Iyilik güzel ahlaktir. Ne olur çocuklarimizi, gençlerimizi, kizlarimizi, ailelerimizi güzel ahlakla yetistirmeye çalisalim. Iyiliklerimizi öyle çogaltalim ki kötülüge yer kalmasin. Iyiliklerimizi öyle büyütelim ki tüm yeryüzünü kusatsin. Iyiliklerimizi birlestirelim, dünyada garip gureba, mazlum, magdur, mahzun kimse kalmasin. Islam evrensel bir dindir. Sadece belli bir bölgedeki insanlari degil tüm insanlarin iyiligini hedefleyen, iyi olmalarini isteyen bir dindir Islam ve dolayisiyla Müslümanlar bununla sorumludur. Iyilikle öyle iç içe olalim ki aç açikta kimse kalmasin, soguktan donarak kimse ölmesin, açliktan hiçbir kimse ölmesin” seklinde konustu.



“Dua kullugun temelinin özüdür”

Erbas, "Salih amellerde rabbimize yaklasmaya, nefsimizi günahlardan arindirmaya çalisalim. Degerli kardeslerim, dualarimizla rabbimize yönelelim. Dua kullugun temelinin özüdür. Dualari dilimizden düsürmeyelim. Gelin bu Regaip gecesinde ellerimizle kalplerimizi rabbimize açalim. Onun bize ögrettigi yüce seyleri ondan isteyelim. Bu gece ve her gece af ve magfiret dileyelim. Bu magfiret gecesini ibadet, iyilik ve dualarimizla iç dünyamizi ve sosyal hayatimizi, kulluk ve kardesligimizi, birlik ve beraberligimizi güçlendirmeye vesile yapalim. Iste o zaman Regaip gecesi ragbetimiz, Miraç gecesi miracimiz, yükselisimiz, Berat gecesi affimiz, Kadir gecesi ise bir ömre bedel gecemiz olacaktir insallah. Geceniz mübarek olsun. Gecenin Islam âlemine ve tüm insanliga hayirlar getirmesini rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA