ÜNSAK Ve SAMDOB'dan 'Güz Türküleri' Konseri

Ordu’nun Ünye ilçesinde Ünye Sanat ve Kültür Dernegi (ÜNSAK) ile Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB) tarafindan ortaklasa düzenlenen "Güz Türküleri" konseri dinleyicilerine unutulmaz bir aksam yasatti. Geçmisten günümüze yansiyan Anadolu’nun essiz müziklerinin seslendirildigi konserde, birbirinden güzel besteler kulaklarin pasini sildi.

ÜNSAK Ve SAMDOB'dan 'Güz Türküleri' Konseri
Atatürk Parki Sosyal Tesislerinde düzenlenen konserde konusan Ünye Sanat ve Kültür Dernegi Baskani Ismet Küçükoglu, “ÜNSAK olarak düzenledigimiz etkinliklerimizin üçüncüsünü yapiyoruz. Samsun Devlet Opera ve Balesinin mensuplari olan arkadaslarimizi ilçemizde agirlama firsatimiz oldu. Burada ilk defa sehrimizde opera sanatçilarimizin eserlerini dinleme firsatimiz olacak. Kirk yillik müzik hayatimda bende ilk defa böyle bir konserin heyecanini siz dinleyicilerimizle birlikte yasamis olacagim. Çünkü türküleri opera formatinda okuyacaklar. Su anda baris içerisinde olmamiz gereken dünyamizda bir savas basladi ve savas baslatan kim olursa olsun lanetliyorum. Rabbim masum çocuklarimizi ve masum sivilleri korusun” dedi.

Anadolu’da yüzyillar boyu dillerden düsmeyen eserlerin yer aldigi konserde Murat Çamlitepe anlatici olurken, Turgay Erdener’in besteledigi "Ille de Sen Sen Sen"; Kivanç Findikli’nin düzenlemelerini yaptigi "Gaziantep Türküsü", "Çalin Davullari", "Aman Avci" ve "Karadeniz Potpurisi"; Asik Veysel’e ait "Uzun Ince Bir Yoldayim" ve "Kara Toprak", Pir Sultan Abdal’in "Ötme Bülbül Ötme", düzenlemeleri Kivanç Findikli’ya ait ve Tofik Guliyev’in besteledigi "Sene de Galmaz (Yalgizam)", Fikret Amirov’un bestesi "Baharimsan (Aygiz)", düzenlemeleri Ilteris Sun’a ait "Leblebi Koydum Tasa" ve "Erkilet Güzeli" gibi eserler konserde yer aldi.

Konser sonunda ise Ünye Sanat ve Kültür Dernegi Baskani Ismet Küçükoglu tarafindan, ses sanatçisi Eda Bingöl Gürkan’a plaket verildi.

Kaynak: İHA