Ukrayna'nin Odessa Kentinden Yola Çikan Türk Konvoyu Romanya Sinirina Ulasti

Rusya’nin Ukrayna’ya düzenledigi saldirilarin ardindan Türk yetkililer bölgedeki Türk vatandaslarinin tahliyesi için girisimlere basladi. Ukrayna’nin Odessa kentinden otobüslerle Türkiye’ye dogru yola çikan Türk konvoyu Romanya sinirina ulasti.

Ukrayna'nin Odessa Kentinden Yola Çikan Türk Konvoyu Romanya Sinirina Ulasti
Rusya’nin Ukrayna’ya düzenledigi saldirilar siddetlenerek devam ederken, ülkede savas hattinda mahsur kalan Türk vatandaslarinin tahliyesi son hiziyla devam ediyor. Kafileler halinde planli bir sekilde Ukrayna’nin Odessa kentinden Türkiye’ye yola çikan Türk konvoyunun ilk kafilesi, Romanya sinira yakin bir bölgede durdu. Konvoydaki Türk vatandaslari otobüslerden inerek, 6-7 kilometre yürüdükten sonra Romanya sinirina ulasarak pasaport kontrol noktasina vardi. Polis esliginde gerçeklesen ilerleyiste herhangi bir sorun yasanmazken, ülkeye varan kafilenin Romanya’dan Türkiye’ye feribotla ulasmasi bekleniyor. Vatandaslar, feribot ile yolculuk için gerekli hazirliklari yaparken, feribot yolculugu henüz baslamayan Türk kafilesini tedirgin bekleyisi ise devam ediyor.

Öte yandan Ukrayna’da, 24 Subat’ta baslayan ve yogun bir sekilde devam eden saldirilar sonrasinda ülkede yasadigi düsünülen 20 bin Türk vatandasi için Türk yetkililer tarafindan çalismalar baslatilmisti. Çalismalar kapsaminda ise Türk vatandaslari kafileler halinde Ukrayna’dan tahliye edilmeye baslanmisti.
Kaynak: İHA