Rusya, Ukrayna'ya Yeniden Füze Saldirilarina Basladi

Rusya, Ukrayna’ya saldirilarini yogunlastirirken, Ukrayna Içisleri Bakani Anton Gerashchenko, Rusya’nin ülkenin Vasylkiv kenti basta olmak üzere Ukrayna’nin bazi kentlerine balistik füze saldirisi düzenledigini açikladi. Ukrayna ise, Donbass’ta kaybettigi Luhansk’a bagli Sievierodonetsk kentini geri alindigini ve kentte tam kontrolün sagladigini duyurdu.

Rusya, Ukrayna'ya Yeniden Füze Saldirilarina Basladi
Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilarinin 3. günün sonuna gelinirken Ukrayna’nin hemen hemen tüm kentlerinde gece boyunca yogun çatismalar yasandi. Rusya, dün geceye göre Ukrayna’ya daha fazla saldirilar gerçeklestirirken, Ukrayna Içisleri Bakani Anton Gerashchenko sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Kiev bölgesine bagli Vasylkiv kentine balistik füze saldirisi düzenledigini duyurdu. Bu saldiri sirasinda kentteki büyük bir benzin deposunun patladigi ve kent merkezinde Rus ve Ukraynali birlikler arasinda çatismalarin sürdügü ögrenildi.

Harkov’da da yogun çatismalar devam ediyor

Çatismalarin en yogun yasandigi kentlerden Harkov’dan da benzer haberler geldi. Ukrayna basininda yer alan haberlerde, Harkov’daki bir benzin deposuna Rus güçleri tarafindan saldiri gerçeklestirildigi ve kentte yogun çatismalarin sürdügü belirtildi. Ayrica düzenlenen saldirilar sonucunda Harkov’da bir gaz boru hattinda patlama meydana geldi. Patlamanin detaylarina iliskin yerel yetkililerden henüz bir açiklama yapilmadi. Harkov Bölge Savciligi tarafindan yapilan açiklamada ise, Ukrayna askerleri tarafindan Stinger atislariyla bir Rus helikopterini düsürdügü ifade edildi.

Rusya, Baskent Kiev’de Ukrayna birliklerini hedef aldi

Ukrayna’nin baskenti Kiev’de de Rus güçleri ile Ukrayna askerleri arsinda yogun çatismalar devam etti. Rusya, Kiev’in merkezine giremezken, köy ve kirsal alanlarda her 2 ülkenin askerleri arasinda yogun çatismalar yasandigi belirtildi. Ayni zamanda Rusya’nin, Ukrayna birliklerine roket, tank ve hava saldirilari gerçeklestirdigi, Ukrayna birliklerinin ise füze savar sistemleri, tank savar ve agir silahlarla karsilik verdigi ögrenildi.

Ukrayna Sievierodonetsk kentini kontrolü altina aldi

Siddetli çatismalarin yasandigi bir baska nokta olan Donbass’ta Ukrayna, kaybettigi bir kenti geri almayi basardi. Ukrayna’li yetkililer, Luhansk’a bagli Sievierodonetsk kentinin Ukrayna birlikleri tarafindan geri alindigini ve kentte tam kontrolün sagladigini açikladi.

Ayrica Ukrayna’nin önemli liman kentlerinden olan Odessa’da da her 2 tarafin askerleri arasinda yogun çatismalarin sürdügü ögrenildi.

Binden fazla Rus askeri öldürüldü

Gece boyunca süren çatismalar sirasinda hem Ukrayna askerleri, hem de Rus askerleri karsilikli olarak esirler aldi. Her 2 taraftan da agir kayiplar verildigi bilgileri alinirken, bazi kentlerde meskun mahal çatismalarinin sürdügü açiklandi. Ukrayna Cumhurbaskanligi Ofisi Baskan Danismani Oleksiy Arestovich ise aksam saatlerinde yaptigi açiklamada, binden fazla Rus askerinin öldügünü, 2 bin 500 dolayinda askerin yaralandigini ifade etti.

Kaynak: İHA