Polonya'nin Baskenti Varsova'dan, Ukrayna'ya Tam Dayanisma Mesaji

Polonya’nin baskenti Varsova’da, Rusya’nin isgal ettigi Ukrayna’ya destek için baskentte devlet binalarina Polonya bayraklarinin yaninda Ukrayna bayraklari asildi. Aksam saatlerinde ise Ukrayna bayraginin renkleri resmi binalara yansitilarak, toplu tasima araçlarina da Polonya ve Ukrayna bayraklari asildi.

Polonya'nin Baskenti Varsova'dan, Ukrayna'ya Tam Dayanisma Mesaji
Rusya’nin Ukrayna’ya düzenledigi saldirilara karsi birçok ülkeden tepkiler gelmeye devam ederken, Polonya’nin baskenti Varsova’dan Ukrayna’ya destek geldi. Varsova’da devlet binalarina Polonya bayraklarinin beraberinde Ukrayna bayraklari asilirken, baskentte aksam saatlerinde Ukrayna bayraginin renkleri resmi binalara yansitildi. Ayrica baskentin birçok noktasindaki reklam panolarinda Ukrayna ile tam dayanisma mesaji yayinlanirken, toplu tasima araçlarina da Polonya ve Ukrayna bayraklari asildi.

Ayni zamanda Varsova Belediye Baskani Rafal Trzaskowski, Ukrayna’nin bagimsizligi ve toprak bütünlügü ile ilgili mesajlar yayinladi. Trzaskowski yaptigi açiklamada, Ukrayna’dan gelecek vatandaslara Varsova’da toplu tasimanin ücretsiz olacagini duyurdu. Trzaskowski, Ukrayna vatandaslarina yönelik baskentte bilgi ve geçici barinma merkezleri ile asi ve yardim noktalari kuruldugunu açikladi.

Kaynak: İHA