Kaçak Göçmenlerin Saklandigi 'Sok Evleri'Ne Sok Baskin Açiklamasi 44 Göçmen Yakalandi

Istanbul’da uluslararasi insan kaçakçiligiyla mücadele kapsaminda “Sok Evleri”ne düzenlenen operasyonlarda, 44 düzensiz göçmen yakalandi.

Alinan bilgiye göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ekipleri, Istanbul’da göçmen kaçakçiligi ve insan ticaretiyle mücadeleye yönelik çalismalarina araliksiz devam ediyor.

Özel timlerle metruk evlere sok baskin

Ülkeye yasadisi yollarla gelen ve buradan da Avrupa ülkelerine geçis için firsat kollayan düzensiz göçmenlere yönelik yürütülen sorusturma kapsaminda Arnavutköy’de “Sok Evi” diye tabir edilen düzensiz göçmenlerin barindigi 3 adres tespit edildi. Göçmenler için “Avrupa ülkelerinden önceki son durak” kabul edilen ve insan kaçakçilari tarafindan batili ülkelere gönderilmeden önce toplanan söz konusu sok evlerine önceki gün gece yarisi baskin yapildi. Özel harekat polislerinin de katilimiyla düzenlenen operasyonlarda çogunlugu Banglades, Pakistan, Afganistan ve Suriye uyruklu toplam 44 düzensiz göçmen yakalandi.

Ülkelerine geri gönderilecekler

Düzensiz göçmenler Bayrampasa Devlet Hastanesi’nde saglik kontrolünden geçirildikten sonra Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne götürüldü.

Düzensiz göçmenlerin, polisteki islemlerin ardindan, ülkelerine gönderilmek üzere Istanbul Il Göç Idaresi Müdürlügüne teslim edilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA