Fransa'dan, Ukrayna'ya Savunma Teçhizati Destegi Geldi

Fransa hükümeti, Rusya’ya karsi ekonomik ve mali yaptirimlari güçlendirecegini belirterek, Ukrayna’ya savunma teçhizati saglayacaklarini ve Rus sahsiyetlerin finansal alacaklarini donduracagini duyurdu.

Rusya, Ukrayna’ya yönelik saldirilarina devam ederken, Fransa’dan Rusya’ya yaptirimlari güçlendirme ve Ukrayna’ya destek karari geldi. Elysee Cumhurbaskanlik Sarayi tarafindan yapilan açiklamada, Fransa’nin Rus ordusunun isgaline karsi mücadelesinde Ukrayna’ya daha fazla askeri savunma teçhizati saglamaya karar verdigi kaydedildi. Ayrica Fransa’nin ekonomik yaptirimlar uygulamasi da öngörülürken Cumhurbaskanligi, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron’un katilimi ile gerçeklesen Savunma Konseyi toplantisinda "Ukrayna makamlarina ek savunma teçhizati ve yakit destegi verilmesine karar verildigini" duyurdu.

Buna ek olarak, Cumhurbaskani Macron’un ise, "Avrupa ve ABD ile koordineli olarak ekonomik ve mali yaptirimlarin güçlendirilmesi" ve "Rus sahsiyetlerinin mali alacaklarinin dondurulmasi için ulusal tedbirler" almasinin öngörüldügü ifade edildi. Yapilan açiklamalada, Rusya’yi SWIFT sisteminden dislama ihtimalinin de "Avrupali ortaklarla" görüsülecegi bildirildi.

Kaynak: İHA