BM, Ukrayna'da Su Ana Kadar 64 Sivilin Hayatini Kaybettigini Duyurdu

Birlesmis Milletler (BM) Insani Isler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Rusya’nin Ukrayna’ya düzenledigi saldirilarda su ana kadar 64 sivilin hayatini kaybettigini ve 240 sivilin yaralandigini duyurdu.

Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik isgali 4. gününde de araliksiz devam ederken, Birlesmis Milletler’den (BM) ülkedeki sivil bilançosuna iliskin açiklama geldi. BM Insani Isler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafindan yapilan açiklamada, Rusya’nin Ukrayna’ya düzenledigi saldirilarda su ana kadar 64 sivilin hayatini kaybettigi ve 240 sivilin ise yaralandigi ifade edildi. Açiklamada, "Gerçek rakamlarin çok daha yüksek olduguna" inanildigini belirten OCHA, bunun nedeninin ise birçok can kaybi raporunun henüz tam olarak dogrulanmamasi oldugunu kaydetti.

Ayrica savas nedeniyle Ukrayna’da sivil altyapiya verilen zararin, yüz binlerce insani elektrik ve su hizmetlerinden mahrum biraktiginin altini çizen OCHA, Ukrayna’nin kuzey, dogu ve güney bölgelerinde olmak üzere bir "insani durum" haritasi çikardigini aktardi.
Kaynak: İHA