ABD Savunma Bakanligi Açiklamasi 'Ukrayna'ya 350 Milyon Dolarlik Ek Askeri Yardim Paketi Onaylandi'

Amerika Birlesik Devletleri (ABD) Savunma Bakanligi Basin Sekreteri John Kirby, “ABD Savunma Bakanligi, Ukrayna’ya hafif silahlar ve çesitli mühimmatlari içeren 350 milyon dolarlik ek askeri yardim gönderilmesine izin verdi” dedi.



Amerika Birlesik Devletleri (ABD) Savunma Bakanligi Basin Sekreteri John Kirby, Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilar nedeniyle Ukrayna’ya ek askeri paket yardim kararinin onaylandigini açikladi.

ABD Savunma Bakanligi Basin Sekreteri John Kirby yaptigi açiklamada, “ABD Savunma Bakanligi, Ukrayna’ya destek için hafif silahlar ve çesitli mühimmatlarin da dahil oldugu 350 milyon dolarlik ek askeri yardim paketini onayladi” dedi.

Basin Sekreteri Kirby açiklamanin devaminda, “ABD tek basina Ukrayna’yi desteklemiyor. Birçok ülke, Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik sebepsiz saldirilarina karsi, Ukrayna’nin kendisini savunma hakkina katkida bulunuyor. Müttefiklerimiz ve ortaklarimizla birlikte, Ukrayna için güvenlik yardimini hizlandirmaya devam ediyoruz. Ukrayna halkini, Rusya’nin saldirganligina karsi desteklemek için mevcut tüm güvenlik isbirligi araçlarini kullaniyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA