Bilecik'te Polis, 6 Itfaiye Personelini Biber Gaziyla Hastanelik Etti

1308 Osmaneli Belediyespor-Bilecikspor maçinda tribünde baslayan olaylar itfaiye bahçesine tasindi. Polis 6 itfaiye personelini biber gaziyla hastanelik etti.

Bilecik'te Polis, 6 Itfaiye Personelini Biber Gaziyla Hastanelik Etti
Osmaneli Ilçe Stadi’nda oynanan Bilecik 1. Amatör Lig B grubunun 13. hafta müsabakasinda 1308 Osmaneli Belediyespor- Bilecikspor’a karsi karsiya geldi. Maçin 70’inci dakikasinda 1308 Osmaneli Belediyesporlu taraftarlarin kendi aralarinda yasadiklari tartisma sonrasi Bilecik’te gelen çevik kuvvet ekipler Bilecik Emniyet Müdür Yardimcisi Murat Mendiloglu’nun talimatiyla tel örgülere tirmanarak, tribünleri atladilar. Bu esnada olaylari yatistirmak için Osmaneli Belediye Baskani Münür Sahin araya girerken, bir çevik kuvvet polisi kendisine elindeki copu salmasi üzerine polislerle taraftarlar arasinda kavga çikti.

Taraftarlar "Çevik kuvvet disari" diye bagirmasi sonrasi Bilecik’te gelen ve stadin yanindaki Osmaneli Iftariye bahçesinde park halindeki araçlari yönelmek üzere harekete geçti. Kale arkasindan itfaiye bahçesine açilan kapiya giden polisler ile itfaiye bahçesinden maçi izleyenler arasindan sözlü atisma basladi.

Ardindan polisler kosarak itfaiye bahçesine girip sahislara müdahale etti. Bu esnada araya giren itfaiyeciler ile polisler arasinda arbede yasanirken, polis biber gazina basvurdu. Itfaiye erleri Metin Balim, Ercan Ari, Mehmet Yenice, Ali Paun, Yunus Das, Yakup Kaba, Muhammed Merdoglu gözlerine sikilan biber gazi sonrasi fenalik geçirdi. Uzun süre kendine gelemeyen itfaiyeciler Osmaneli Ilçe Devlet Hastanesine götürüldü.

"Yapilanlar dogru degil"

Maç sonrasi IHA muhabirine açiklama yapan Osmaneli Belediye Baskani Münür Sahin, "Bir polis arkadas konuya pek hakim degil. Tabi toplum psikolojisi içerisinde müdahale etme geregi duydu. Bana cop gelmedi. Bizi tanimadigi için biz ayirmaya gelmistik. O da tanimadigi için bir sikinti yok. Yasananlari genel polise mal etmek yanlis bir sey. Sonuçta her toplumda oldugu gibi polis içinde de bazi arkadaslarimizin dengesini kaybetmesi ondan kaynaklidir. Ama dogru degil yapilanlar tabii ki" dedi.

Kaynak: İHA