Adilcevazli Ögrenciler TEKNOFEST'te Yarisacak

Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki Süphan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri, okulda açilan robotik kodlama sinifinda yaptiklari çalismalarla TEKNOFEST’e hazirlaniyor.

Adilcevazli Ögrenciler TEKNOFEST'te Yarisacak
Süphan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde robotik kodlama sinifi kuruldu. Ögrenciler, kurulan sinifta çesitli projeler üzerinde çalisarak 30 Agustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasinda Samsun’da düzenlenecek olan TEKNOFEST’e katilacak.

Adilcevaz Kaymakami Ismail Demir, Belediye Baskani Necati Gürsoy, Ilçe Milli Egitim Müdürü Yavuz Beskardes ve Sube Müdürü Alparslan Arikbas, Süphan Mesleki Teknik Anadolu Lisesindeki robotik kodlama sinifini ziyaret ederek, ögrencilerden çalismalari hakkinda bilgi aldi.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Yavuz Beskardes, okul ögrencilerini TEKNOFEST’e hazirladiklarini ifade ederek, "Ilçemize gönderilen robotik kodlama sinifi malzeme ve kitleri ile il ve ilçe milli egitim müdürlügümüzün katkilari ile olusturulan Süphan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi robotik kodlama sinifiyla ögrencilerimizi bu yil içerisinde Samsun’da yapilacak olan Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivaline (TEKNOFEST) hazirliyoruz. Bu kapsamda ögrencilerimizin yapmis olduklari çalismalari yerinde takip ederek onlara destek olmaya çalistik. Ögrencilerimiz insallah bu süreçte güzel çalismalar ortaya koyarak TEKNOFEST’te ilçemizi en güzel sekilde temsil edecekler" dedi.

Kaynak: İHA