Toroslar Belediyesinden Miniklere Okul Olgunlugu Testi

Toroslar Belediyesi, ilkokula baslayacak olan çocuklara yönelik gerçeklestirdigi ücretsiz ’Metropolitan Okul Olgunlugu Testi’ uygulamasina ilçedeki anaokullarinda devam ediyor. Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz; “Çocuklarimiz bizim gelecegimiz. Onlarin egitim hayatlarina katkida bulunmak bizleri de mutlu ediyor” dedi.

Toroslar Belediyesinden Miniklere Okul Olgunlugu Testi
İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, çocuklara ve ailelerine danismanlik hizmeti vererek yol göstermeye devam ediyor. Belediye, bu kapsamda 5-6 yas grubundaki çocuklarin okula daha kolay ve kisa sürede adapte olmalari amaciyla baslattigi ‘Metropolitan Okul Olgunlugu Testi’ uygulamasini anaokullarinda sürdürüyor. Toroslar Kadin ve Çocuk Danisma Merkezinin alaninda uzman psikologlari tarafindan çocuklara birebir uygulanan test ile çocuklarinin okula psikolojik, fiziksel ve zihinsel olarak hazir olup olmadigini merak eden ebeveynlere destek veriliyor.

Belediye psikologlari, ilçenin egitim kurumlarindan Anafartalar Ilkokulunun anasinifi ögrencileriyle bir araya gelerek testi uyguladi. Testin sonucunda çocuklarin okul için gereken olgunluga ne ölçüde hazir oldugu tespit edilerek ailelere aktarildi.

“Egitim, her zaman önceligimiz oldu”

Toroslar Belediye Baskani Yilmaz, yaptigi açiklamada, çocuklari gelecege hazirlayacak çalismalara önem verdiklerini belirterek, “Gelecegimizin umudu olan çocuklarimizin mutlu, huzurlu ve basarili bir hayata sahip olabilmelerini istiyoruz. Bu anlamda ilçemizde saglik, egitim ve sporla ilgili nerede bir ihtiyaç varsa biz orada olmaya devam edecegiz. Çocuklarinin okula hazir olup olmadigini merak eden ailelerimiz, belediyemizin Toroslar Kadin ve Çocuk Danisma Merkezine basvurabilirler" dedi.

Kaynak: İHA