Sarigöl'ün 30 Milyonluk Yatiriminda Sona Gelindi

MASKI Genel Müdürlügü’nün Sarigöl ilçesinde hayata geçirdigi 30 milyon TL yatirim bedelli Atiksu Aritma Tesisinin insaat çalismalarinda son asamalara gelindi.

Sarigöl'ün 30 Milyonluk Yatiriminda Sona Gelindi
Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün Atiksu Aritma Tesisi olmayan ilçe kalmayacak hedefi ile Atiksu Aritma Tesisleri yatirimlarini hizla sürdürüyor. Idarenin 30 milyon liralik yatirimla hayata geçirdigi Sarigöl Atiksu Aritma Tesisi’nin insaat çalismalari önümüzdeki günlerde tamamlanacak bunu takiben tesiste teknik donanim isleri baslayacak.

Günlük 2 bin 800 metreküp atiksu aritacak

Sarigöl’ün tüm nüfusunun, Alasehir ilçesine bagli Yesilyurt mahallesi ve civardaki 17 mahallenin de faydalanacagi tesisin insaat çalismalarinda son asamalara gelindi. Gediz’in temizlenmesinde büyük öneme sahip olacak ve günlük 2 bin 800 metreküp evsel atiksu aritabilecek kapasiteye sahip tesisin, planlanan tarihten önce bitirilmesi hedefleniyor.

“Sarigöl ve bölge tarimi için de büyük bir yatirim”

Çalismalar hakkinda bilgi veren MASKI Genel Müdür Yardimcisi Erman Aydinyer, “Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün’ün vizyonu ile Sarigöl ilçemizde hayata geçirecegimiz Atiksu Aritma Tesisinde insaat çalismalarinda son asamalara gelindi. Hedefimiz sözlesmedeki süresinden daha önce bitirerek çevreci yatirimimizi bir an önce isletmeye almak” dedi.

Kaynak: İHA