Ordu'da Menfezlerden Çikanlar Hayrete Düsürdü

Ordu’da dere yataklari ve menfezlerden çikanlar görenleri hayrete düsürdü. Ekiplerin yaptigi temizlik çalismasinda menfezlerden bisiklet, dev agaçlar, araç lastikleri, tas yiginlari ve büyük çapli molozlar çikti.

Ordu'da Menfezlerden Çikanlar Hayrete Düsürdü
Ordu’da baslattigi altyapi seferberligi ile kentin saglam temeller üzerinde yükselmesini hedefleyen Büyüksehir Belediyesi, uygulamaya koydugu kalici çözümlerle sorunlari ortadan kaldiriyor. Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler’in talimatiyla Fen Isleri Dairesi Baskanligi ekipler tarafindan Altinordu, Fatsa ve Ünye ilçe merkezlerinden geçen dere yatagi menfezleri ve yagmur suyu hatlarinda genel temizlik çalismasi baslatildi.

Menfezlerden dev agaçlar ve bisiklet çikti

Altinordu ilçesinin merkezinden geçen 11 dere menfezinde yapilan temizlikte ortaya çikan manzara ise hem vatandaslari hem de ekipleri saskina çevirdi. Menfezlerden dev agaçlar, araç lastikleri, bisiklet, tas yiginlari ile büyük çapli molozlar çikti.

Ordu Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Coskun Alp, Altinordu ilçesi yagmur suyu hatlari ve menfezlerde yapilan temizlik çalismalarini yerinde inceledi. Alp yaptigi açiklamada, “Su an Altinordu ilçesinden geçen Hamam Deresi’nin denize yakin olan bölümünden bir kapak açtik. Boztepe’den gelen hattin içerisini moloz ve agaçlarin tikadigini gördük. Bel kalinligindaki agaci, baksi içerisinde parçalayarak çikaracagiz. Belediye önündeki su baskinlarinin da bundan dolayi olustugunu gördük” dedi.



"Su baskinlarinin önüne geçilecek"

Yapilacak çalismayla su baskinlarinin önüne geçilecegini ifade eden Alp, “Daha önce de kanal temizleme makinesiyle birlikte sehrimizin muhtelif noktalarindaki dere ve yagmur suyu geçislerinin oldugu noktalarda temizlik çalismalari yaptik. Tüm sehrin altyapi hatlarini 2 metreye 2 metre bakslar ve 200’lük borular yerlestirmek suretiyle rahatlattik. Ayni zamanda kapali geçilen Subasi, Zaferi Milli ve Findik Yatagi derelerindeki gerekli temizlikleri yaptik. Simdi ise Hamam ve Aziziye Deresi’ndeki çalismalar, sehrimizde asiri yagislara bagli olarak olusan su baskinlarinin önüne geçecek, tüm sehrin gelecegini rahatlatacak” diye konustu.

Kaynak: İHA