'Konut Fiyatlari Yeni Üretim Hizlanmazsa Düsmeyecek'

Pandemide küresel tedarik zincirindeki kirilmalarla insaat maliyetlerinin artmasiyla yeni konut yapimi neredeyse durdu. Emlak sektöründe varolan insaatlarin bitirilmesi ve yeni konutlarin yapimiyla ev fiyatlarinin ancak bu yolla gerileyebilecegi düsünülüyor.

'Konut Fiyatlari Yeni Üretim Hizlanmazsa Düsmeyecek'
Tüm Girisimci Emlak Müsavirleri Dernegi (TÜGEM) ‘Emlak Sektörünün Öncüleri’ bulusmasini bu yil 5’inci kez gerçeklestirdi. Gayrimenkul sektörü temsilcilerinin katildigi etkinlikte 2021 yilinda gayrimenkul sektöründe yasanan gelismeler ve 2022 yili hedeflerine iliskin bilgiler paylasildi. Etkinlikte konusan TÜGEM Baskani Hakan Akdogan 2021 yilinda konut satisinda rekorlar kirildigina dikkat çekerek konutun bu yilda dogru bir yatirim araci olarak degerlendirilebilecegini söyledi.

Akdogan, konut fiyatlarindaki yükselisle ilgili olarak ise arz talep dengesinin saglanmamasi durumunda fiyatlarin düsmeyecegini ifade etti.

2021 yilinda sektörde yasanan gelismeleri degerlendiren TÜGEM Baskani Hakan Akdogan, ‘’2021 yili gayrimenkul sektörü çok hareketli geçti. 2021 yilinda tüm gayrimenkul türlerinde 3 milyon adetten fazla satis yapildi. Pandemi sonrasi yükselen talep bu rakami tetikledi. Konut fiyatlarinin asiri artmasi düsük bütçeli yatirimciyi arazi yatirimina yönlendirdi. Dogru lokasyonlarda yapilan yatirimlar en fazla kazanç saglayan yatirim araçlarindan oldu. Fiyat artislari 2022’de de devam edecegi görülüyor. Yeni konut üretimini hizlandiramazsak fiyatlar düsmeyecektir. Konut önümüzdeki yil da yatirimcisinin yüzünü güldürecektir’’ dedi.

“21 numarali Gayrimenkul Hizmetleri Komitesi baskanligina adayim”

Akdogan, "Halk nezdinde meslegimizin olumsuz bir imaji var. Meslegimizin hak ettigi sayginligi olusturacak çalismalar yapmayi planliyoruz. Meslegimize sahip çikmak ve degerini artirmak hepimizin en önemli görevidir. Bu çerçevede ben de yaptigim istisareler ve dernek kurullarimizin oy birligi ile, Kasim ayinda yapilmasi planlanan ITO seçimlerinde, 21 numarali Gayrimenkul Hizmetleri Komitesine Baskan adayligimi huzurlarinizda açikliyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA