Görele Halk Egitim Merkezi'nden Filografi Taki Tasarim Sergisi

Görele Halk Egitim Merkezi tarafindan 2021-2022 egitim ögretim yili Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü Etkinlik Atlasi kapsaminda yapilan aylik sosyal ve kültürel faaliyetlerinden biri olan Filografi Taki Tasarimi kursunda yapilan ürünler sergilendi.

Görele Halk Egitim Merkezi'nden Filografi Taki Tasarim Sergisi
Halk Egitim Merkezi salonunda 2 gün boyunca açik kalan sergiye Görele Belediye Baskani Tolga Erener, Ilçe Milli Egitim Müdürü Senel Dede, Ilçe Halk Egitimi Merkezi Müdürü Mehmet Kir’in yani sira kursiyerler katildi.

Sergi ve kurslarla ilgili bilgi veren Görele Halk Egitimi Merkezi Müdürü Mehmet Kir, “Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü Etkinlik Atlasi” kapsaminda her ay çesitli etkinliklerin yapilacagini belirtti.

Kir, “Kursiyerlerimizin el emegi göz nuru ürünlerinin satilmasina da katki saglamaktadir. Merkezimizde 7’den 70’e herkes için egitim verilmektedir. 1 Eylül 2021’den bugüne kadar 153 dalda kurs açilmis olup 2 bin 200 kursiyere egitim verilmistir. Egitimini yarida birakmis vatandaslarimiza okuma yazma kurslari açilmis olup, ayrica açik lise ve ortaokul düzeyinde egitimlerini tamamlama imkâni verilmektedir. Bunun yaninda ’Ögrenen Mahalle ve Kurslarimizla Köylerdeyiz’ uygulamalari kapsaminda birçok mahalle ve köyde kurs açilmistir. Yüksekögrenim için ilçemize gelen üniversite ögrencilerine yönelik KYK yurdunda kendilerini gelistirebilecekleri el sanatlari, müzik, halk oyunlari ile isaret dili kurslari açildi ve gelen talepler dogrultusunda kurslar açmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA