Genç Nesillere Aktarilmak Üzere 'Masit Oyun Havalari Ve Kültürü' Tanitildi

Denizli’nin Çameli ilçesinde “Masit Kültürünün Tanitilmasi ve Yasatilmasi” projesi genç nesillere aktarilmasi amaciyla yöresel sanatçilar tarafindan üç telli cura ve türküler ögrencilere tanitildi.

Genç Nesillere Aktarilmak Üzere 'Masit Oyun Havalari Ve Kültürü' Tanitildi


Çameli ilçesinde “Masit Kültürünün Tanitilmasi ve Yasatilmasi” projesi genç nesillere aktarilmasi amaciyla Çameli Belediyesi Konferans Salonunda yöresel sanatçilardan Kapizli Durmus Yildirim ve Muhammet Koç tarafindan üç telli cura ve türkülerle ögrencilere tanitim etkinligi düzenlendi.

Etkinlige, Çameli Kaymakamligi, Çameli Belediyesi, Çameli Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Çameli Halk Egitimi Merkezi katildi.

Çameli yöresine ait “Masit Kültürünün Tanitilmasi ve Yasatilmasi” için genç nesillere aktarilmasi amaciyla üç telli curanin kahramanlari tarafindan oyun havalari çalindi. Yöresel sanatçilar üç telli cura çalar ve türküler söylerken, etkinlikte Eser Erten ve Zeki Akyol oyun havasini, ögrencilerle birlikte oynadi.

“Cura ve masit oyun havalari kurslarini açacagiz”

Çameli Ilçe Milli Egitim Müdürü Murat Uzun, “Yeni nesillere Çameli’mizin yöresel ve kültürler arasi bilgi alis verisine katkida bulunmak, unutulmaya yüz tutmus kültürel ögelerimizi, milli kimligimizi asirlarca yasatmak amaciyla bu proje kapsaminda 2022 yili Mart ayinda ilçemiz Halk Egitimi Merkezinde cura ve masit oyun havalari kurslarini açacagiz” dedi.



“Kültür projesine yerel yönetimler olarak destek vermeye devam edecegiz”

Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan, “Masit kültürünü yasatacak, ögretecek, ögrenecek olan genç nesillerimizdir. Amaç, türkülerimizin 9-8’lik, 9-16’lik ölçülere sahip oyun havamizi, oynanis seklini, yöresel kimligimizi, kiyafetlerimizi, unutulmaya yüz tutmus kültürümüzü tekrardan canlandirmak, kusaktan kusaga aktarilmasini saglamaktir. Bunu önemsiyoruz. Bu projeyle insallah kültürümüze sahip çikacagiz, onu kayit altina alacagiz ve bu kültür projesine yerel yönetimler olarak destek vermeye devam edecegiz. Emegi geçen herkese tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA