Doktoru Darp Eden Süpheli Hakkinda Sorusturma Baslatildi

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi, Doktor Ebru Ergin Bakar’in darp edilmesi olayi hakkinda sorusturma baslatildigini açikladi.

Ankara Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne bagli Yenimahalle Semt Poliklinigi’nde görevli Doktor Ebru Ergin Bakar’in darp edilmesi olayinda süpheli Feray Y.’nin ifadesi alindi. Ifade isleminin ardindan da süpheli hakkinda sorusturma baslatildigi ögrenildi.

Doktor tarafindan bagirilarak odadan kovuldugunu söyleyen Feray Y. ifadesinde, “Ben odaya dahi girmemistim, kapisinin önünde duruyordum. Ancak doktor böyle bagirinca ani refleksle korkup hemen disari çiktim” dedi.

Sirasi gelmesine ragmen muayene edilmedigini öne süren Feray Y., “Kullandigim ilaçlarimi göstermek için ilaçlarimla birlikte odasina adim attim. Ancak tam ben masanin üzerine ilaçlarimi koyarken bana saldirdi. Benim ellerimin üzerini tutarak tirnaklariyla çizdi. Kendisine dogru çekip suratimi da çizmek istemisti ki ben kendimi geri çekip elinden kurtuldum. Bu esnada beni güçlü çektigi için geri geri dengesini kaybedip sandalyesiyle birlikte yere düstü. Sonra bagirmaya basladi.

Bu esnada odada bulunan güvenlik görevlisi beni disari çikardi. Polisler gelince birlikte karakola gittik, bana bagirip çagiran, üzerime saldirip ellerimi yaralayan, görevini yapmayan ve kötüye kullanan, ayrica beni asagilayan doktordan sikayetçiyim” ifadelerini kullandi.

"Neye ugradigimi sasirdim"

Doktor Ebru Ergin Bakar ise hastanin psikiyatri raporu oldugunu ve bu raporla birlikte ilaçlari yazacagini söyledigini belirterek, “Rapor getirmek için odadan çiktilar. Daha sonra Feray Y.’nin sisteme tanisini yazdigim esnada odama bagirarak geldi. Odamda koltugumda oturdugum esnada arkam dönüktü, saçlarimdan tutarak 3-4 kez basimi masaya vurdu. Neye ugradigimi sasirdim. Hastanin çekmesiyle yere düstüm. Basimin arkasini yere vurdum. Yerdeyken o sahis üzerime çikti, nefes almami engelledi. Bacaklariyla kollarima bastirarak, burun kismimla gögüs kismimin arasina oturarak basimi tutup çevirerek 5-6 kez kafami duvara vurdu. Sonrasinda güvenlik görevlileri gelerek sahsi odadan çikardilar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA