Baskan Günel, 'Yönümüzü Dünyaya Çevirdik'

Kusadasi Belediyesi’nin turizmi gelistirmek ve kentin tanitimini yapmak amaciyla katilim sagladigi EMITT Fuari’nda kurulan iliskiler ve bulunulan temaslar yeni projelere ve is birliklerine kapi aralamaya basladi. EMITT’te bir araya geldigi duayen turizmci Hüseyin Baraner’in davetiyle Almanya’nin Köln sehrine giderek sosyal, kültürel ve turistik tesislerde incelemelerde bulunan Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, “Hedefimiz Kusadasi’ni global dünya ile bütünlesmis bir turizm kenti haline getirmek” dedi.

Baskan Günel, 'Yönümüzü Dünyaya Çevirdik'


Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Istanbul’da düzenlenen Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuari’nda (EMITT) açilan “kamp ve karavan” konseptli Kusadasi standinda bir araya geldigi duayen turizmci Hüseyin Baraner’in davetiyle ziyaret ettigi Almanya’nin Köln sehrinde farkli kurum ve kuruluslar tarafindan yasama geçirilen sosyal, kültürel ve turistik projeleri inceledi. Toplumun farkli kesimlerine yönelik olarak gelistirilen projelerin detaylari ile ilgili olarak yetkililerden bilgi alan Baskan Ömer Günel, "Kusadasi’nda ikincil konutlari turizme kazandiracak yeni projeler hazirliyoruz" dedi.



Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Kusadasi’ni modern bir turizm kenti haline getirmek için çalistiklarina dikkat çekerek “Iletisim ve ulasim olanaklarinin her geçen gün arttigi ve farkli boyutlar kazandigi global çagda fark olusturan turistik bir destinasyon olarak öne çikmanin yegane yolu dünya ile bütünlesmekten geçmektedir. Bu da ancak ve ancak kentimizi ilgilendiren tüm alanlarda ülke ve dünya genelinde ortaya çikan yenilikleri ve gelismeleri yakindan takip etmekle ve yasama geçirilen basarili proje örneklerinin detaylari hakkinda bilgi sahibi olmakla mümkündür. Ekibimle birlikle göreve geldigimiz ilk günden itibaren yönümüzü dünyaya çevirerek kentimiz için en iyisini yapmak amaciyla gerek ülkemizin gerekse de dünyanin farkli kentlerinde uygulanan projeleri mercek altina aldik. Bu kapsamda, farkli talep ve beklentilere hitap eden basarili proje örneklerini Kusadasi’nin sahip oldugu özgün degerler ve zenginlikler ile birlestirerek kentimize katma deger saglamak için yogun bir çaba içerisindeyiz” dedi.



Pandeminin tüm dünyada bakis açilarini ve yasam tarzlarini degistirdigini ifade eden Baskan Ömer Günel, iki yil aranin ardindan bu yil yeniden düzenlenen EMITT’e katilimin degisen trendleri yakindan görme sansi verdigini belirtti.

EMITT’te kurulan iliskilerin ve bulunulan temaslarin Kusadasi açisindan yeni projelere ve is birliklerine kapi araladigini vurgulayan Baskan Ömer Günel söyle konustu: “EMITT’in ardindan ilk olarak encümen üyesi oldugum Enerji Kentleri Birligi’nin Erzurum’da düzenlenen toplantisina katilarak doga ve çevre dostu yenilenebilir enerji kaynaklarinin kullanimi ile ilgili olarak birlige üye kentlerin yöneticileri ile fikir alisverisinde bulunduk. Ardindan EMITT’te bir araya geldigimiz Türk turizminin duayen ismi Hüseyin Baraner’in daveti ile Almanya’nin Köln sehrini ziyaret ederek burada farkli kurumlar tarafindan yasama geçirilen örnek projeleri inceledik. Destege ve pozitif ayrimciliga ihtiyaç duyan kesimlerin toplumsal yasamdan izole edilmeden huzur ve güven içerisinde yasamalarini saglayacak önemli tesis ve yatirimlari yerinde görme ve bilgi sahibi olma sansi yakaladik. Öte yandan ikinci konutlarin turizme kazandirilmasi ile ilgili olarak uygulanan projeleri inceledik. Hedefimiz Kusadasi’ni global dünya ile bütünlesmis bir turizm kenti haline getirmek” dedi.

Kaynak: İHA