Arkadasini Öldürüp Yamaçtan Atmisti, Sanigin Annesi Maktulün Yasadigini Iddia Etti

Kocaeli’de 8 yil önce kaybolan arkadasini öldürdügü gerekçesiyle tutuklanan sanigin yargilanmasina devam edildi. Durusmada sanigin annesi, maktulün ölmedigini ileri sürdü.

Arkadasini Öldürüp Yamaçtan Atmisti, Sanigin Annesi Maktulün Yasadigini Iddia Etti
Kocaeli’de tesisatçilik isiyle ugrasan 38 yasindaki Akif Demir’den 6 Agustos 2013 tarihinde evinden ayrildiktan sonra bir daha haber alinamamis ve o tarihte polis ekipleri tarafindan yapilan arastirmalarda Demir’e ait herhangi bir ize rastlanamamisti. 8 yilin ardindan dosyayi yeniden açan Kocaeli Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri, kayip Akif Demir’in son olarak Cihan M. (29) ve Halil Ö. (39) isimli sahislarla görüstügünü tespit etti. Ekipler, Akif Demir’i öldürmüs olabilecekleri degerlendirilen Cihan M. ve Halil Ö.’yü 3 Subat 2021 tarihinde gözaltina aldi. Halil Ö., emniyetteki sorgusunda Akif Demir’i alacak verecek meselesi sebebiyle aralarinda çikan tartismada öldürdügünü itiraf etti. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Halil Ö. tutuklanirken, Cihan M. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

"Akif Demir’in ölmedigini düsünüyorum"

’Kasten öldürme’ suçundan yargilanan sanik, Kocaeli 4. Agir Ceza Mahkemesinde yeniden hakim karsisina çikti. Durusmaya taraf avukatlari, tanik ve tutuklu sanik Halil Ö. katildi.

Tanik olarak dinelen sanik Halil Ö.’nün annesi Gülsen Ö., "Bu davanin ilk durusmasindan bir hafta kadar önce evimize bir kargo geldi. Kargo paketi yirtilmisti. Kargoyu getiren görevliye paketin neden yirtik oldugunu sordum. Bunun üzerine sahis yüzüme bakip hizlica uzaklasti. Kargoyu getiren kisinin Akif Demir oldugunu, onun ölmedigini düsünüyorum. Çünkü Akif’in fotografini daha önce internette görmüstüm ve ona çok benziyordu. Ben Akif’in kaybolmasindan sonra oglum Halil’in hareketlerinde bir degisiklik hissetmedim" dedi.



"Cihan M.’nin olayin istirakçisi konumunda oldugu görüsündeyiz"

Müsteki avukati Duygu Usanmaz, "Biz olayin basit kasten öldürme degil, tasarlayarak öldürme suçu kapsaminda degerlendirilmesini istiyoruz. Biz Cihan M.’nin de olayin istirakçisi konumunda oldugu görüsündeyiz. Sanik Halil Ö., maktulü silahla basindan vurarak öldürmüs, bu eylemin gerçeklestirilmesine de Cihan M. zemin hazirlamistir. Daha sonra ise Cihan M. ve Halil Ö., maktulü çöplük alana götürmüslerdir. Belki de cesedi attiktan sonra üzerine moloz dökmek suretiyle suç delilerini gizleme yoluna gitmislerdir. Bu sebeple biz Cihan M.’nin de ayni suçtan yargilanmasini talep ediyoruz" diye konustu.



"Maktulün bas kismina ates edildigine dair beyanlari kabul etmiyoruz"

Tasarlayarak öldürme suçunun kosullarinin bulunmadigini söyleyen Halil Ö.’nün avukati Hakan Akkaya ise "Cihan M.’nin dava konusu olayda istiraki olduguna dair beyanlara katilmiyoruz. Maktulün bas kismina ates edildigine dair beyanlari da kabul etmiyoruz. Müvekkilim vicdani rahatsizlik nedeniyle samimi beyanlarda bulunmustur ancak maktul bulunmadigindan, ölüm olayinin ne sekilde gerçeklestigi ya da Akif Demir’in ölüp ölmedigi belli degildir" seklinde konustu.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA