Anadolu Üniversitesi Egitim Kalitesini Erken Yaslardan Itibaren Çocuklara Aktariyor

Anadolu Üniversitesi tarafindan 2011 yilinda kurulan Çocuk Egitimi Uygulama ve Arastirma Merkezi (Çocuk Üniversitesi), Eskisehir Milli Egitim Müdürlügü ve Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü is birligi ile hem yüz yüze hem de uzaktan egitim yoluyla Türkiye’deki 7-17 yas araligindaki çocuk ve gençlere egitim sunmaya devam ediyor.

Anadolu Üniversitesi Egitim Kalitesini Erken Yaslardan Itibaren Çocuklara Aktariyor
Müdürlügünü Prof. Dr. Hüseyin Bahadir Yanik’in yaptigi Çocuk Üniversitesi, minik ögrencilerine bilim, sanat ve spor alanlarinda programlar açarak okul içi ögrenme faaliyetleri disinda, ileri düzeyde bir akademik ortam deneyimi kazandiriyor. Ayni zamanda çocuklarin yeteneklerini ortaya çikarmayi ve bu sayede meslek seçimleri konusunda yol göstermeyi, bilimsel düsünmelerinin temellerini atmayi ve özgüven duygularini güçlendirmeyi amaçlayan Çocuk Üniversitesi, Anadolu Üniversitesinin egitim kalitesini her yastan çocuga aktariyor.

Çocuk Üniversitesi birçok alanda verdigi egitimle miniklere akademik hayatin kapilarini açiyor

Çocuk Üniversitesi; klasik gitar, müzik teorisi, antik uygarliklar, dogada kesfedilen matematik, çocuklara yönelik Ingilizce konusma dersleri, matematigin gerçek hayat uygulamalari, gezelim görelim bitkileri taniyalim, ilkokul ve ortaokul çevrim içi matematik kurslari, seramik atölyeleri, resim atölyeleri, gastronomi ve fotografçilik alanlarindaki programlariyla ögrencilere akademik egitimler veriyor. Bu çerçevede egitim programlari araciligiyla Anadolu Üniversitesi ögretim elemanlari, bilgi ve deneyimleriyle minik çocuklara ilham kaynagi oluyor.

Çocuklar ve gençler bilim, sanat ve spor alanlarinda kendilerini gelistirebiliyor

Çocuk Üniversitesi, geçmisten günümüze birçok farkli alanda açmis oldugu programlarla çocuklarin ve gençlerin erken yasta üniversite ortamini deneyimlemesini ve akademisyenlerle çalismasini saglayarak, onlarin akademik dünyayi sevmelerine büyük katki sagliyor. Programlarin içerisinde yer alan müzik, seramik, fotografçilik gibi sanatsal egitimlerle çocuklarin yani sira gençlerin temel düzeyde melodik çalismalar yapmasi, görsel zekâlarinin artirilmasi, günlük olaylara, nesnelere herkesten farkli bakabilmeleri ve farkli yaklasim tarzi gelistirebilmeleri amaçlaniyor. Matematik ve yabanci dil alanlarinda verilen egitimlerde ise çocuklarin, matematige yönelik olumsuz yargilarinin ortadan kaldirilmasi, yasamin içerisinde matematigi kesfetmeleri ve Ingilizceye olan ilgilerinin artirilmasi hedefleniyor. Ayrica “Gastronomi” ve “Gezelim Görelim Bitkileri Taniyalim” adli programlarla da ögrencilerin yasam içerisinde elle tutarak ve gözle görerek tecrübe etmedigi bitkilerin ögrenilmesi mümkün oluyor.

Bunlarin yani sira temel mutfak tekniklerini merkeze alan teorik ve uygulamali derslerle de yiyecekler hakkinda çocuklarin ve gençlerin farkindaliklarinin arttirilmasi saglaniyor. Çocuk Üniversitesi’nin programlari sayesinde çocuklar ve gençler hem hayata dair bilgilerini arttirabiliyor hem de akademik derinlikte verilen derslerle bilim, sanat ve spor alanlarinda temel kazanimlar elde edebiliyor.
Kaynak: İHA