Afet Konutlari Hizla Yükseliyor

Rize’de meydana gelen dogal afetler sonrasi Çayeli ilçesine bagli Büyükköy beldesinde yapimi devam eden afet konutlarinda sona yaklasiliyor.

Afet Konutlari Hizla Yükseliyor


Büyükköy beldesinde geçtigimiz yil 14 Temmuz gecesi meydana gelen selde evleri zarar gören vatandaslar için planlanan afet konutlarinin yapimi devam ediyor. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’un talimatiyla baslanan çalismalarda yapilan konutlarin büyük ölçüde kaba insaati tamamlandi. 4 kat ve 1 dükkan kati olmak üzere yapimi planlanan konutlarin son kat betonlari döküldü. Beldede AFAD tarafindan 24, TOKI tarafindan ise 60 konut yapilmasi planlaniyor. Binalarin alt kisimlarinda 6 is yeri yapilacagini aktaran Büyükköy Belediye Baskani Hamza Saruhan, “Insaat süreci gördügünüz gibi hizla devam ediyor. Bitirilme tarihi bir yil olarak planlandi. Bir aksilik olmazsa yil sonuna varmadan bunlar bitirilip vatandaslara, afetzedelere teslim edilecek” dedi

Beldede yapimi devam eden 60 TOKI konutu oldugunu söyleyen Saruhan, “TOKI’den harici 24 konutta AFAD’in çalismasi var. Hepsi 84 konut, 10 tane de dükkan bulunuyor” seklinde konustu.



Konutlarin yapimi için yikilan belediye binasiyla ilgili de Saruhan, “Belediye binasinin yerini tespit ettik. Merkezde yapilacak. Projesi yapildi, bakanliktan onay bekleniyor” dedi.

Afetle ilgili son bilgileri paylasan Saruhan, “Özel Idare bizim adimiza bir ihale yapti, ihale devam ediyor. Ikinci ve üçüncü ihalelerimizin islemlerini tamamladik. Ihale süreci baslatilmis, kisa zamanda ihalelerini yapacagiz. Hasar gören yerlerin yüzde yüzünü yapamayiz ama aciliyle yapilmasini arz eden yerleri yapmayi planliyoruz” ifadelerini kullandi.

(Cihat Çelik / IHA)
Kaynak: İHA