FETÖ Süphelisinin Evinden Casus Tabancasi Çikti

Izmir Il Jandarma Komutanligina bagli ekipler, yapilan istihbari çalismalar sonucunda evinde FETÖ’ye ait yayinlar oldugu ögrenilen süphelinin evinde düzenledigi operasyonda çok sayida tabanca ve tüfekle birlikte ’casus tabancasi’ olarak bilinen 2 de kalem tabanca ele geçirildi.

FETÖ Süphelisinin Evinden Casus Tabancasi Çikti
Izmir Il Jandarma Komutanligi ekipleri, yapilan istihbari çalismalar sonucunda Ödemis ilçesi Kaymakçi Mahallesinde H.Ç.’nin evinde çok sayida silah ve FETÖ/PDY terör örgütüne ait yasak yayin bulunduruldugu bilgisi alindi. Ödemis Cumhuriyet Bassavciliginin koordine ve talimatlari dogrultusunda Ödemis Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerince H.Ç.’nin evinde yapilan aramada 64 kitap ve dergi ile birlikte 48 dvd, 21 kaset ele geçirildi.

Yapilan aramada evden küçük bir cephanelik de çikti. 23 av tüfegi, 10 tabanca, 1 havali tabanca, 4 kuru siki tabanca, 1 Samuray Kilici, 1 Subay Kilici, 2 kiliç, 3 pala olmak üzere atesli ve delici silahlar ile bunlarin fisekleri ele geçirildi.

Süphelinin evinde yapilan aramalarda ’casus tabancasi’ olarak da bilinen 2 adet kalem tabanca da ele geçirildi. Ele geçirilen silah, mühimmat ve dokümanlara el konulurken, süpheliyle ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA