Battal Gazi'nin Hikayesinden Etkilendiler, Kardan Kiz Kulesi Yaptilar

Sivas’in Koyulhisar ilçesinde Battal Gazi’nin hikayesinden etkilenen vatandaslar, Kardan Kiz Kulesi yapti.

Battal Gazi'nin Hikayesinden Etkilendiler, Kardan Kiz Kulesi Yaptilar
Koyulhisar ilçesine bagli Kizilelma köyünde yasayan vatandaslar, kari eglenceye çevirdi. Battal Gazi’nin destansi hikayesinden etkilenen köy sakinleri, saatlerce ugrasarak Kardan Kiz Kulesi yapti. Kardan kule görenlerin begenisini topladi. Kardan Kiz Kulesi maketini yapan Adem Soylu, kulenin önüne yine kardan yaptigi masa ve sandalyeye oturarak çay keyfi de gerçeklestirdi. O anlar görenleri gülümsetti.

“Simdiki asiklara hitaben yaptilar’’

Kizilelma köyü sakinlerinden Isa Gökkaya, “Kiz Kulesi M.Ö. 400’lü yillarda Atinali bir komutan tarafindan denizden geçem gemileri kontrol etmek ve vergi almak amaciyla yapiliyor. Tabi Osmanli zamaninda çesitli restorasyonlar yapiliyor. Bizim Kiz Kulesini yapmamizin amaci eski asklara, destansi hikayelere konu olmasi. Battal Gazinin hikayesi Adem kardesimizin çok etkilendigi bir hikaye. Ben onu ona anlattigimda aklina bu fikir geldi ve yapalim dedi’’ ifadelerini kullandi.

Adem Soylu ise, “Bu kiz kulesini simdiki asiklara hitaben yaptik. Eskiden Battal Gazi tekfurun kizina olan asikmis ve 7 yil beklemis. Biz de simdiki asiklara hitaben bu kiz kulesini yaptik’’ dedi.

Kaynak: İHA