Sarikamis Kayak Merkezi Doldu Tasti

Yabanci turistlerin yogun ilgi gösterdigi Sarikamis Cibiltepe Kayak Merkezi, kayak severlerin renkli görüntülerine sahne oldu.

Sarikamis Kayak Merkezi Doldu Tasti
Türkiye’nin önemli kis turizm merkezlerinden birisi olan Cibiltepe Kayak Merkezi, yerli ve yabanci kayak severlerle doldu, tasti. Yabanci turistlerin yogun ilgi gösterdigi Sarikamis’ta hafta sonu yogunlugu yasandi. Sarikamis’taki yogunluk kameralara yansidi.

Sarikamis’a özellikle Iran ve Azerbaycan’dan yogun ilgi olduguna dikkat çeken Kayi Otel Müdürü Mehmet Saraç, “Sarikamis’ta bu yil inanilmaz bir yogunluk var. Inanilmaz bir talep var. Özellikle Iran ve kismen Azerbaycan’dan misafirlerimiz buraya çok ragbet gösteriyorlar. Iranli misafirlerimiz burayi mesken tuttular. Tekli ve gruplar halinde sürekli kayaga geliyorlar. Burayi çok seviyorlar. Sariçam ormanlarimiz, kristal karimiz, hiç bozulmayan kristal karimiz oldugu sürece bunlar bizleri tercih edecekler” dedi.

Saraç sözlerinin devaminda, “Yogunluk bu yil çok güzel, tüm otellerde doluluklar çok güzel, Sarikamis’i çok sevdi insanlar, gelen hiçbir misafir burayi terk etmiyor. Her zaman burayi tercih ediyor. Otellerimiz kapasitelerini büyüttü. Oteller yenilendi. Otellerde konforlu, çok güzel hizmetler veriliyor. Gelen konuklar memnun ayriliyorlar” diye konustu.

Sariçam ormanlari, kristal kari ve uzun kayak pistleriyle kis turizminde ön plana çikan Cibiltepe Kayak Merkezi Türkiye’nin dört bir yanindan gelen yerli turistlerin yani sira son dönemde yabanci turistlerden de ilgi görmeye basladi.

Sarikamis’i tercih eden kayak severler, çig tehlikesi bulunmayan kristal kar üzerinde günesli havada kaymanin tadini çikariyor.
Kaynak: İHA