'Bati, Bugün Rusya'yi Ukrayna'da Durdurmazsa Yarin Polonya'da Karsilamak Zorunda Kalabilir'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, "Bati, bugün Rusya’yi Ukrayna’da durdurmazsa yarin Polonya’da karsilamak zorunda kalabilir" dedi.

'Bati, Bugün Rusya'yi Ukrayna'da Durdurmazsa Yarin Polonya'da Karsilamak Zorunda Kalabilir'
BBP Genel Baskani Destici, TBMM’de basin toplantisi düzenledi.

Destici, Kis Kartali Harekati’na yönelik olarak, “Harekat sonucunda bakanimizin açiklamalarini dinledik. Pek çok terörist etkisiz hale getirildi.

Terör yuvalari kullanilamaz hale getirildi.

Basarili harekati gerçeklestiren tüm Türk Silahli Kuvvetleri mensuplarimizi tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum” ifadelerini kullandi.

RUSYA-UKRAYNA GERGINLIGI

Rusya’nin Ukrayna’ya müdahalesine iliskin olarak Destici, “Rusya’nin Kirim ilhaki sonrasinda Ukrayna’ya muhtemel bir askeri müdahalesine basta Avrupa olmak üzere NATO müsaade etmemeli. Rusya ve Putin bu yanlis hamlelerden en kisa zamanda dönmeli. Bati, bugün Rusya’yi Ukrayna’da durdurmazsa yarin Polonya’da karsilamak zorunda kalabilir" dedi.



"BU FATURAYI IMAMOGLU KENDISI MI ÖDEDI, YOKSA BELEDIYE BÜTÇESINDEN MI ÖDENDI?"

Ekrem Imamoglu’nun Ingiltere’nin Ankara Büyükelçisi ile görüsmesine deginen Destici, “Millet karla mücadele ederken gitti, bir balikçida gizli sakli yemek yiyordu ifsa oldu. 48 bin liralik fatura. Kamuoyu halen bunun cevabini alabilmis degil. Bu faturayi Imamoglu kendisi mi ödedi, yoksa belediye bütçesinden mi ödendi? Bunun cevabini halen alabilmis degiliz. Bunun cevabini bekliyoruz. Açikliktan, seffafliktan bahsedenler bunu söylesinler" diye konustu.



"HDP RESMI OLMASA DA FIILI OLARAK MILLET ITTIFAKI’NIN IÇERISINDE"

HDP Es Genel Baskani Mithat Sancar’in "Mutabakat olmasi durumunda muhalefetin ortak aday teklifine açigiz" sözüne iliskin soru üzerine Destici, “HDP resmi olmasa da fiili olarak Millet Ittifaki’nin içerisinde. Bunu her ne kadar gizlemeye çalissalar da görüsmelere devam ediyorlar. Millet Ittifaki’nin aday belirleme sürecinde PKK’nin siyasi uzantisi olan HDP ile de mutlaka görüseceklerini, onlarin fikirlerini de alacaklarini düsünüyorum. Ortak bir aday gösterirlerse bu bizim için sürpriz olmaz" ifadelerini kullandi.

(Ahmet Umur Öztürk - Ibrahim Berat Yilmaz/IHA)
Kaynak: İHA