2 Milyon TL Için Bantlanarak Öldürülmüstü, Saniklar O Günü Anlatti

Kocaeli’de 85 yasindaki adamin ellerinin ve agzinin bantlanarak öldürülmesi olayina iliskin tutuklanan 6 sanigin yargilanmasina baslandi. Yasli adamin 2 milyon lirasini almak için eve girdiklerini anlatan saniklardan Özgür M., "Halil Ibrahim Topal, Nuh’a dönerek, ‘Ölsem bile size paralarin yerini söylemem’ dedi. Ben odaya gidip paralari aramaya basladigim zaman tabancanin sesini duydum" dedi.

2 Milyon TL Için Bantlanarak Öldürülmüstü, Saniklar O Günü Anlatti
16 Nisan 2021 tarihinde Kocaeli’nin Kartepe Rahmiye Mahallesi Hamamli Sokak’ta evinde tek basina yasayan 85 yasindaki Halil Ibrahim Topal’in (85) oglu Saban Topal, hayvanlari beslemek için babasinin evine gitti. Evin kapisini açinca babasini elleri bantla bagli ve kanlar içinde yerde gören oglu, durumu 112 Acil Yardim ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine gelen saglik ekiplerince yapilan incelemede, ayagindan silahla vurulan Topal’in hayatini kaybettigi tespit edildi. Yapilan otopsinin ardindan yasli adam topraga verildi.

Olayla ilgili Kocaeli Emniyeti Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri tarafindan yapilan teknik ve fiziki takip neticesinde Halil Ibrahim Topal’in öldürülmesi olayina karisan süphelilerin Nurettin S. (57), Özgür M. (35), Isa A. (35), Burak Y. (28), Ahmet M.T (60), Mehmet B. (53) ve Nuh A. oldugu tespit edildi. Ekipler tarafindan Kocaeli merkezli Istanbul ve Karabük’te es zamanli düzenlenen operasyonda 6 süpheli gözaltina alinirken, firari Nuh A. ise yakalanamadi. Emniyetteki ifadelerinin ardindan hakim karsisina çikartilan süpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Parayi çalmak amaciyla plan yaptik"

Hazirlanan iddianamenin Kocaeli 5. Agir Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmesinin ardindan saniklarin yargilanmasina baslandi. Durusma salonunda tutuklu sanik Özgür M. ve taraf avukatlari hazir bulunurken, diger tutuklu saniklar ise SEGBIS ile durusmaya katildi.

Savunmasini yapan Özgür M., "Ben hirsizlik olayina babamin hastaligi nedeniyle giristim. Ben bir dönem cezaevinde kaldim ve olayda beraber oldugumuz Nuh A. ile orada tanistim. Nuh bana Halil Ibrahim Topal’in arsasini sattigini ve evdeki kasasinda 2 milyon TL sakladigini söyledi.

Parayi çalmak amaciyla plan yaptik, evde kimsenin olmayacagini ve parayi alinca esit bir sekilde bölüsecegimizi söyledi.

Korsan bir taksi tutarak Istanbul’dan Kocaeli’ye geldik. Burada ilk önce Ahmet M.T.’nin Gebze’deki fabrikasina giderek saksi aldik. Saksilari Nurettin S.’nin evine götürdük. Nurettin S.’nin evinin bahçesinde çay içerken, Nurettin annesinin hasta oldugunu ve bu nedenle bizimle parayi çalacagimiz eve gelmeyecegini söyledi.

Kendi gelemeyecegi için de yegeni Burak Y’yi evi göstermesi için bizimle gönderecegini söyledi.

’Parayi çaldiktan sonra Burak’in payini kim verecek?’ diye sorunca Nurettin kendi payindan verecegini söyledi.

Isa, Nuh, taksi soförü Mehmet, evi gösteren Burak ve ben parayi çalacagimiz eve gittik. Vardigimizda Nuh ve ben arabadan indik, digerleri arabada kaldi" dedi.



"Ölsem bile size paralarin yerini söylemem"

Olay günü evin arkasinda bulunan balkondan eve girdiklerini söyleyen Özgür M., savunmasina söyle devam etti:

"Evde kimsenin olmayacagini düsünüyorduk ama Halil Ibrahim Topal’in evde oldugunu görünce elini, ayaklarini ve agzini beraberimizde getirdigimiz koli bandiyla bantladik. Nuh odaya gidip paralari aradi, bulamayinca Halil Ibrahim Topal’in basina susturucu taktigi tabancayi dayadi. Halil Ibrahim Topal, Nuh’a dönerek, ‘Ölsem bile size paralarin yerini söylemem’ dedi.

Ben odaya gidip paralari aramaya basladigim zaman tabancanin sesini duydum, odaya geldigimde yasli adamin ayaklarindan yaralandigini gördüm. Ben yarasina tampon yaptim, parayi bulamayinca Halil Ibrahim Topal’in bantladigimiz elini, ayagini ve agzini açip evden kaçtik. Bantlari açmamin sebebiyse Halil Ibrahim Topal’in ambulansi aramasiydi. Biz evden çiktigimiz zaman adam yasiyordu. Bizi kapida bekleyen taksiye binerek bag evine gittik. Orada kanli kiyafetlerimizi yaktik ve yeni kiyafet temin ettikten sonra Istanbul’a geri döndük" diye konustu.



"Hirsizlik olayiyla bir ilgim ve bilgim yoktur"

Olayla ilgisinin bulunmadigini söyleyen taksici Mehmet B., "Ben korsan taksicilik yapiyorum. Isa arsa alim satimi yapacaklarini söyledikleri için onlari Kocaeli’ye getirdim. Benim hirsizlik olayiyla bir ilgim ve bilgim yoktur. Olayi internetten ögrendim. Ögrenir ögrenmez de polisi arayarak ihbarda bulundum" seklinde konustu.



"Yegenimi onlarla birlikte gönderdim"

Nurettin S. ise savunmasinda, "Daha önce annem Ahmet M.T.’den Gebze’de bulunan fabrikasindan saksi istemisti. Saniklar Kocaeli’ye geldigi için saksilari onlarla birlikte bizim eve gönderdi. Eve geldiklerinde annem onlara çay yapti, beraber içtik daha sonra Nuh, ’Bizim isimiz var gidecegiz’ diyerek kalkti. Halil Ibrahim’i taniyip tanimadigimi evi bilip bilmedigimi sordu. Bildigimi ancak annemin hastaligi sebebiyle onu yalniz birakamayacagimi söyledim ancak yegenim Burak’i evi göstermeleri için onlarla birlikte gönderdim. Halil Ibrahim Topal’a neden gitmek istedigini sordugumda ise ilk basta nedenini söylemedi ama sonrasinda namus davasi oldugunu agzindan kaçirdi. Benim olayla ilgili bir iliskim yoktur. Bilgim ve görgüm bunlardan ibarettir" ifadelerini kullandi.

"Benim tek alakam müsterilerime saniklar araciligi ile saksi göndermemdir"

Olayla ilgisi olmadigini savunan Ahmet M.T. de, "Benim tek alakam müsterilerime saniklar araciligi ile saksi göndermemdir. Olay ise su sekildedir; Nuh beni arayarak Kocaeli’ye geleceklerini söyledi.

Ben de müsterimin oldugu yere gidecekleri için saksilari götürmeleri için rica ettim. Bunun disinda onlarla bir iliskim olmamistir, suçsuzum" dedi.



Sanik Ahmet M.T.’nin tutuksuz yargilanmasina karar verildi

Mahkeme heyeti, tutuklu sanik Ahmet M.T.’nin yurt disi yasagi getirilerek tutuksuz yargilanmasina, diger saniklarin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA