Yaptiklariyla Hem Gönülleri Hem De Bedenleri Isitiyorlar

Kocaeli’de yasayan bir grup ev hanimi, pandemi döneminde evde bos durmayarak dogudaki asker ve yetim çocuklar için örgü örüyor. Yaptiklari iyilik hareketiyle gönülleri isitan ev hanimlari, asker ve yetim çocuklar için örgü sislerini ellerinden birakmiyor.

Yaptiklariyla Hem Gönülleri Hem De Bedenleri Isitiyorlar


Kocali’de gönüllü itfaiyeci olarak çalisan 53 yasindaki Ismail Ak, “En yakin komsumuz” adi altinda gönüllü bir grup kurarak dogudaki askerler ve yetim çocuklar için bir proje gelistirdi. Pandemi döneminde 15 kisilik bir kadin grubuyla bu projeye baslayan Ak, çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor. 15 kisilik ev hanimi bu projeye gönül vererek yetim çocuklar için atki, bere, yelek; askerler için ise boyunluk örüyor. Son olarak askerler için 200 adet çocuklar için ise 150 adet örgü ören ev hanimlari, ürünlerini Kars Sarikamis Ilçe Jandarma Komutanligi’na gönderecek. Yaptiklari bu iyilik hareketiyle gönülleri isitan ev hanimlari, ‘askerlerimiz orada üsürse biz burada rahat edemeyiz, uyuyamayiz’ diyor.

“Amacimiz -25, -30 derecede doguda görev yapan askerlerimize hazirlik yapmak”

Atki ve bere hazirliklarina sürekli devam edeceklerini söyleyen gönüllü itfaiyeci Ismail Ak (53), “Kars Sarikamis’taki ilçe Jandarma Komutanligi’na 200 adet boyunluk hazirladik. Bunun disinda da kimsesiz yetim çocuklarimiz için 150 adet atki, bere, yelek, hirka hazirladik. Ilk yardimima 1999 depreminden sonra gönüllü olarak basladim. Pandemi döneminde ‘En yakin komsumuz’ adi altinda gönüllü bir grup kurduk. Bu gönüllü grup içerisindeki ablalarimiz her zaman bize destek oluyor. Buradaki amacimiz -25, -30 derecede doguda görev yapan askerlerimize hazirlik yapmak. Bu pandemi sürecinde ablalarimiz evde otururken bu malzemeleri hazirladilar, yarindan itibaren ürünlerimizi askerlerimize göndermeye baslayacagiz. Ilk olarak bu projeye pandemi döneminde basladik, yaklasik bir ay önce de Mus’taki çocuklarimiz için 250 adet atki, yelek, hirka ve bere yaparak kendilerine gönderdik” dedi.



“Su an için 200 tane askerlere, 150 tane ise çocuklara ürün hazirladik”

15 kisi ile bu ise basladiklarini söyleyen Ak, “Bunlarin içinde diyaliz bölümünde çalisan arkadaslarimiz da var. Ailelerden çok olumlu geri dönüs aliyoruz, çok mutlu olduklarini söylüyorlar ve bize fotograflar atiyorlar. Onlar mutlu oldukça bizler de mutlu oluyoruz. Yaptigimiz atki, bere ve yelek gibi ürünler 1 yas ile 8 yas grubu çocuklar için. Bu ürünleri Karst’taki ilçe jandarma komutanligimiza gönderecegiz, komutanlarimiz çocuklara dagitimini yapacak. Duyarli, gönüllü dostu abilerimiz bize ip konusunda yardimci oluyorlar. Yine bize Bursa’dan da ip destegi saglanacak. Su an için 200 tane askerlere, 150 tane ise çocuklara hazirladigimiz ürünler var, bunlarda yarin kargoya verilecek. Su ana kadar 500 askin çocugumuza ürün yapik. Bundan sonra da çalismalarimiza devam edecegiz” diye konustu.



“Onlar orada üsümezse biz de burada rahat uyuyabiliriz”

77 yasinda olmasina ragmen örgü sislerini ellerinden birakmayan Hayriye Aldirmaz, “Bos kaldigim zamanlar torunlarima örgü yapardim. Bu sene ise oglum Ismail bize ip getirerek ‘askerler üsümesin diye örgü örer misiniz?’ diye sorunca biz de kabul ettik. Çocuklar için 10 tane yelek ördüm, askerler için yaptigimiz 200 tane boyunluk ise hepsi elimden geçti. Allah askerlerimize hayirlisi ile kullanmayi nasip etsin. Askerlerimizi mutlu etmek için biz de elimizden geldigi kadar çabalamaya çalisiyoruz. Onlar orada üsümezse biz de burada rahat uyuyabiliriz” seklinde konustu.



"Yaptigimiz iyiligin huzurunu yasiyoruz"

Dogudaki asker ve yetim çocuklar için yardimlarini esirgemeyen bir diger ev hanimi Aysen Zengin ise, “Ismail Bey’in vasitasiyla ev hanimlari olarak bu projeye destek olduk. Bu soguk günlerde asker ve yetim çocuklarimiz üsümesin diye pandemi döneminde bos vakitlerimizi degerlendirdik. Bize de eglence ve mesgale oldu. Bundan sonra da yapmayi düsünüyoruz, her zaman askerlerimizi desteklemeye devam edecegiz. Oradan güzel haberler gelince biz de mutlu oluyoruz, yaptigimiz iyiligin huzurunu yasiyoruz ve daha çok destek olmak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Yaptiklari ürünleri Kars Sarikamis’a göndermek için paketleyen kadinlar, asker ve yetim çocuklar için çalismalarina devam edeceklerini söylüyor.
Kaynak: İHA