Tuzla'da Bulunan Üç Yüz Altmis Berber Dükkanina Atik Jilet Kutusu Dagitildi

Tuzla Belediyesi, sifir atik çalismalarina bir yenisini daha ekleyerek, Tuzla’da bulunan üç yüz altmis berber dükkanina atik jilet kutusu dagitti. Yapilan çalisma ile ekonomiye kazandirilacak tek kullanimlik jiletlerin çöpe atilmasinin ve çöplerde yemek arayan sokak hayvanlarinin zarar görmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Tuzla'da Bulunan Üç Yüz Altmis Berber Dükkanina Atik Jilet Kutusu Dagitildi
Tuzla Belediyesi, ilçe genelinde yürütülen sifir atik çalismalarina bir yenisini daha ekledi. Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici’nin talimatlari ile baslatilan çalismalar kapsaminda, Tuzla’da bulunan üç yüz altmis berber dükkanina atik jilet kutusu dagitildi. Tek kullanimlik jiletler kullanan berberler, jiletleri kutularda biriktirebilecek. Atik jilet kutulari doldugunda ise Tuzla Belediyesi ekipleri tarafindan berber dükkânlarindan toplanarak, yeni kutu verilecek. Yapilan çalisma ile ekonomiye geri kazandirilacak tek kullanimlik jiletlerin çöplere atilmasinin ve çöplerde yemek arayan sokak hayvanlarinin zarar görmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

“Atik jiletlerimizi bu kutulara atacagiz”

Atik jilet kutusu teslim edilen berber Çagri Kaplan, ”Lütfen jiletlerimizi çöp kutusuna atmayalim. Sokak hayvanlari için zarar teskil edebilir. Tuzla Belediyesi’ne tesekkür ediyorum. Jiletlerimizi bundan sonra bu kutulara atacagiz. Günlük 10-15 adet atik jilet oluyor” dedi.

Berberde tiras olan Muammer Ercan isimli vatandas ise “Bu tip çalismalar çok güzel çalismalar. Yapilan hizmetler de güzel” dedi.

Kaynak: İHA