'Tarimda Minik Eller' Projesinde Uygulamali Ders Basladi

Nevsehir’in Acigöl Ilçesinde ‘Tarimda Minik Eller’ projesi kapsaminda uygulamali ilk ders verildi.

'Tarimda Minik Eller' Projesinde Uygulamali Ders Basladi
Acigöl Ilçe Tarim Müdürlügü ile Ilçe Milli Egitim Müdürlügü arasinda baslatilan ’KOP ile Tarimda Minik Eller’ projesi kapsaminda uygulamali derslere baslandi. Bilinçli tarim ve hayvanciligin gelecek nesillere aktarilmasi amaci ile baslatilan proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Konya Ovasi Projesi(KOP), Bölge Kalkinma Idaresi baskanligi Acigöl Ilçe Tarim Müdürlügü ve Acigöl Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan ortaklasa yürütülüyor. Proje kapsaminda belirlenen okullarda öncelikle siniflarda ögrencilere tarim ve hayvancilik dersi veriliyor. Ilçe Tarim Müdürlügünde görevli Mühendis ve Veteriner Hekimler tarafindan verilen derslerde çocuklarin tarim ve hayvancilik konularinda bilinçlendirilmesi saglaniyor. Egitim alan ögrenciler daha sonra proje kapsaminda belirlenen isletmelerde uygulamali egitime katiliyor. Acigöl Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Taner Düzgün yaptigi açiklamada; “Tarimda minik eller projesi ilçe müdürlügümüzün bölgemizin kirsal olmasindan dolayi dogan bir fikirdi. Bölge geçimimiz agirlikli olarak hayvancilik ve çiftçilik üzerine. Nevsehir’in turizmden en uzak olan ilçesiyiz. Böyle olunca biz de sahada gördügümüz aksakliklari bu gelecek nesillerinde çiftçilik ve hayvanciliga devam edeceklerini düsünerek böyle bir proje baslattik. Bu çocuklarimiz hafta sonlari ve yaz tatillerinde hayvancilik ve çiftçilikten uzak degiller. Biz çiftçilerimizde gördügümüz hatalarin simdiden önüne geçebilmek adina böyle bir proje düsündük. Projemizi 5. Siniflardan baslattik ve 8. Sinifa katar da devam edecegiz. Hazirladigimiz müfredatlari da genisleterek 4 yil boyunca bu egitimlerimize devam etmeyi hedefliyoruz. Hava müsait oldugu dudumlar da yine arazi çalismalarimiz devam edecek” seklinde konustu.

Acigöl Ilçe Milli Egitim Müdürü Semih Kirim da yaptigi açiklamada; “KOP kalkinma ajansi uhdesinde, Ilçe Tarim Müdürlügümüzün katkilariyla Minik Eller Tarimi ögreniyor kampanyasiyla çocuklarimiz görerek, uygulayarak bu isi ögrenmeye çalisiyorlar. Bu proje ile amacimiz çocuklarimiz ekerek, hayvan sagimi yaparak, aricilik kurslarina katilarak teorik ve pratik olarak ögrendikleri bir proje” dedi.

Egitime katilan ögrencilerden Arda Varol derslerden memnun olduklarini kaydederek; “Normal yasantimiz ile burada anlatilanlar arasinda çok fark var. Burada her sey çok gelismis. Daha modern ve daha çok hayvanlarin oldugu, büyük ve gelismis bir yerdeyiz. Burada hatalarimizi gördük. Derslerden memnunuz” seklinde konustu.

Yunus Emre Birsin de yaptigi açiklamada; “Ailemizle çiftiyiz. Tarlalarimiz var buraya gelerek teknolojiyi gördük. Bizdeki sagim yeriyle buradaki sagim yeri farkli. Buradaki sagim yeri daha teknolojik. Okulda ögrendiklerimizi ailemize anlatiyoruz” dedi.

Uygulamadan memnun olduklarini ifade eden Savas Gürkan Tanriverdi; “Ailem çiftçi. Benimde çiftçilige merakim var. Ileride çiftçi olmak istiyorum. Çiftçiligi seviyorum. Tarlalarimiz, hayvanlarimiz var. Küçükbas hayvan besliyoruz. Hayvanlarla ugrasmayi seviyorum. Insanin sinirini stresini aliyor. Bu ders sayesinde yaptigimiz hatalari görüyoruz. Uygulamadaki hatalarimizi düzeltecegiz. Yapilan hatalari ailelerimize hatirlatiyoruz. Bizim kadar ailelerimizde böyle bir uygulamadan çok memnun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA