Prof. Dr. Deniz Ülke Aribogan'in Yeni Görevi Belli Oldu

Siyaset Bilimi ve Uluslararasi Iliskiler alaninda çalismalar yapan, terör ve güvenlik konularinda uzman, akademisyen Prof. Dr. Deniz Ülke Aribogan, Dogus Üniversitesi Mütevelli Heyet Danismani görevine getirildi.

Prof. Dr. Deniz Ülke Aribogan'in Yeni Görevi Belli Oldu
Oxford Üniversitesi CRIC (Centre for the Resolution of Intractable Conflict) “Çatisma Çözüm Merkezi” kidemli üyesi olarak çalismalarini sürdüren Prof. Dr. Deniz Ülke Aribogan, Dogus Üniversitesi’nde Mütevelli Heyet Danismani olarak göreve basladi.

Subat ayi itibari ile görevine baslayan Aribogan, ayni zamanda Dogus Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Uluslararasi Iliskiler Bölümü (Ingilizce) akademik kadrosunda da yer aliyor.

Deniz Ülke Aribogan kimdir?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararasi Iliskiler Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasini Istanbul Üniversitesi’nde tamamlayarak, 1995 yilinda Iskoçya’da bulunan St. Andrews Üniversitesi’nde Terörizm ve Uluslararasi Güvenlik Okulu’nu bitirdi.

Hava Harp Okulu ve Harp Akademilerinde dersler veren Prof. Dr. Deniz Ülke Aribogan, 2016 - 2017 yillari arasinda Oxford Üniversitesi St. Antony’s College’de misafir ögretim üyesi olarak görev yapti.

Politik psikoloji perspektifinden güvenlik meselelerinin incelenmesi ve çatismalarin barisçil yöntemlerle çözümü konusunda çalismalarini yogunlastiran Prof. Dr. Aribogan, ayni zamanda International Dialogue Initiative (IDI) yönetim kurulu üyesi, ‘Dünya Sanat ve Bilimler Akademisi’ üyesi ve Oxford Üniversitesi CRIC (Centre for the Resolution of Intractable Conflict) Merkezi kidemli üyesidir.

Aribogan’in yayimlanmis çok sayida ulusal ve uluslararasi makalesi ve kitabi bulunmaktadir.

Eserleri;

Pandeminin Psikopolitigi, Inkilap Kitabevi, 2020

Travmalarin Gölgesinde Politik Psikoloji, Inkilap Kitabevi, 2020

The Wall, Inkilap, 2019

Duvar, Inkilap Kitabevi, 2017

Büyük Resmi Görmek, Istanbul, Timas Yayinlari, 2013

Gelecegin Haritasi, Istanbul, Profil Yayinlari, 2008

Uluslararasi Iliskiler Düsüncesi, Istanbul, Bahçesehir Üniversitesi Yayinlari, 2007 (Genisletilmis yeni basim)

Dil Insani Konusur, Istanbul, TOÇEV yayinlari, 2006

Tarihin Sonundan Barisin Sonuna, Istanbul, Timas Yayincilik, 2003; Yeni basim Nefretten Teröre, Ankara, Ümit Yayincilik, 2004

Çin’in Gölgesinde Uzakdogu Asya (editör), Istanbul, Baglam Yayinlari, 2001

Kabileden Küresellesmeye, Istanbul, Sarmal Yayinlari, 1998, 2. baski, Mavi Ada Yayincilik, 2000

Globallesme Senaryosunun Aktörleri, Istanbul, Der Yayinlari, 1996

Uluslararasi Iliskiler Sözlügü, (edt.) Faruk Sönmezoglu, ortak yazar; Deniz Ülke Aribogan, Beril Dedeoglu, Gülden Ayman, Istanbul, Cem Yayinevi, 1993, Istanbul, Der Yayinlari, 2. baski 1996, 3. baski 2000
Kaynak: İHA