Ögrencilere Mustafa Kutlu'nun Farkli Yönlerini Anlatildi

Denizli’de Anadolu Mektebi Yazar Okumalari “Mustafa Kutlu” paneli Ibrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesinde düzenlenen programla gerçeklestirildi.

Ögrencilere Mustafa Kutlu'nun Farkli Yönlerini Anlatildi


Anadolu Mektebi Yazar Okumalari “Mustafa Kutlu” paneli Saygi durusu ve Istiklal marsi ile baslayan törenin açilis konusmasini Denizli Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici yapti. Müdür Ekici, “Anadolu Mektebi Yazar Okumalari milli ve manevi degerlerimize sahip çikan, Türk kültür ve medeniyetinin gelismesine katki sunmus yazarlarin tüm eserlerinin ve yazarlarin hakkinda yazilmis seçkin eserlerin okumasini, okunan her eser hakkinda degerlendirme yazisi yazilmasini, eserlerin en az yarisi okunduktan sonra bir konu seçilmesini, seçilen konuda bir konusma metni hazirlanmasini, düzenlenen panel programlarinda hazirlanan metnin sunulmasini amaçlayan bir yazar okuma faaliyetidir. Anadolu Mektebindeki ögrenciler, nitelikli bir okuma yaparlar. Yazi ile kendilerini ifade becerisi edinirler. Sosyal ve kültürel yönden gelisirler. Ögrencilerin; çaliskan, dogru, sadakatli, kendine güvenen, irade sahibi, önceliklerini dogru belirleyen, ilkeli ve tutarli olabilen, mensup oldugu aileyi önemseyen bireyler olmalari hedeflenir. Anadolu Mektebi Yazar Okumalari, gönüllülük ile baslayan ve devam eden, nicelikten çok nitelige önem veren, sivil bir okuma faaliyetidir” dedi.



“Ögrencilerimiz 6 okulumuzda yazar okumalarini sürdürmektedirler”

Konusmalarinin devaminda Denizli Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, “Prof. Dr. Sami Güçlü’nün öncülügünde hayat bulan Anadolu Mektebi Yazar Okumalarina Denizli Il Milli Egitim Müdürlügü olarak, 5 lisemiz ve bir ortaokulumuzla bu egitim-ögretim döneminde dahil olduk. Ögrencilerimiz, ögretmenlerinin danismanliginda 6 okulumuzda yazar okumalarini sürdürmektedirler. Yazar okumalarina gönüllülük esasiyla katilan ögretmen ve ögrencilerimizi kutluyor, basarilarinin devam etmesini diliyorum. Bugün Anadolu Mektebi Yazar Okumalarinin ilimizdeki birinci okul paneli gerçeklestirilecektir. Panelde, Ibrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesinden ögrencilerimiz eserlerini okuduklari degerleri yazarimiz Mustafa Kutlu’nun farkli yönlerini ele alacaklardir. Okuma, yazma, konusma ve dinleme faaliyetlerini bir bütün olarak ortaya koyacak olan ögrencilerimize basarilar diliyorum. Dinleyicilerin panelde konusmaci olarak yer alan ögrencilerimizin anlatacaklari konulardan çok fazla istifade edeceklerini düsünüyorum. Panelin hazirlanmasinda emek sarf eden okulumuzun degerli yönetici ve ögretmenlerini kutluyorum” diye konustu.



Ögrenciler, Mustafa Kutlu’nun farkli yönlerini ele aldi

Anadolu Mektebi Yazar Okumalari etkinligine 5 lise ve 1 ortaokul dahil oldu. Panel etkinliginin ilki Ibrahim Cinkaya Sosyal BilimlerLisesinde gerçeklestirildi.

Etkinlige dahil olan okullarda da okul panelleri düzenlenecek olup Mayis ayi içerisinde ise katilimci okullardan ögrencilerle il paneli gerçeklestirilecektir. Panel, Türk Dili ve Edebiyati Ögretmeni Hüseyin Acar’in danismanliginda 1 panel yöneticisi ve 6 panel konusmacisi olmak üzere toplam 7 ögrenci tarafindan sunuldu. Ögrenciler, Uzun Hikaye tarzinda milli ve manevi degerleri öne çikaran hikayeler kaleme alan Mustafa Kutlu’nun farkli yönlerini ele aldi.

Panele çok sayida ögretmen ve ögrenci katildi

Anadolu Mektebi Yazar Okumalari “Mustafa Kutlu” Paneline, Merkezefendi Kaymakami Dr. Adem Uslu, Denizli Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, Merkezefendi Ilçe Milli Egitim Müdürü Taskin Osman Yildiz, Anadolu Mektebi Yazar Okuma panelistleri, okul müdürleri, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA