Kartal Belediyesi Kres Ögrencileri Saglik Taramasindan Geçti

Kartal’da koruyucu ve önleyici saglik hizmetleri kapsaminda basarili çalismalar yürüten Kartal Belediyesi, gelecek nesillerin saglikli ve kaliteli bir yasam sürebilmesi amaciyla ücretsiz saglik taramalarina devam ediyor. Hastaliklarin erken tespit ve önlemi kapsaminda Kartal Belediyesi’ne bagli 15 kreste egitim gören miniklere yönelik ‘Diyabet ve Göz Taramasi’ gerçeklestirildi.

Kartal Belediyesi Kres Ögrencileri Saglik Taramasindan Geçti
Kreslerde egitim gören miniklere, ailelerinden alinan izin çerçevesinde kan sekeri ölçümü ve göz muayenesi yapildi. Saglik taramasindan önce uzmanlar tarafindan kresli çocuklara saglik taramasinin önemi ve saglik taramasi sirasinda neler yapilacagi hakkinda bilgi verildi.

Kresli minikler ilk olarak diyabet taramasindan geçti.

Çocukluk yaslarinda da etkili olan yüksek ve düsük kan sekeri oranlarini tespit etmeyi amaçlayan diyabet taramasi, Kartal Belediyesi Kres Müdürlügü tarafindan her yil tekrarlaniyor.

Kresli minikler daha sonra ögretmenleri esliginde göz taramasinin yapilacagi hastaneye giderek burada da detayli bir muayeneden geçti. Yapilan muayenede miniklerin gözleri, özel bir tetkik cihazi ile incelendi.

Yaklasik 1,5 saat süren taramanin ardindan çocuklar, egitim aldiklari kreslere geri döndü.

Taramaya katilan miniklerin göz ve diyabet durumlari ile ilgili rapor ise ailelerine kresler araciligiyla bildirilecek.
Kaynak: İHA