Istanbul'da Metrelerce Yükseklikte Cam Zemin Üzerinde Adrenalin Dolu Yürüyüs

Istanbul’da 200 metre yükseklikte cam zeminde yürüme deneyimi sunan seyir terasi açildi. Teras, 360 derece Istanbul manzarasi ile görsel sölen sunarken, ziyaretçilere ise keyif dolu anlar yasatiyor.



Istanbul’da 200 metre yükseklikte cam zeminde yürüme deneyimi sunan seyir terasi açildi. Teras, 360 derece Istanbul manzarasi ile görsel sölen sunuyor. Cam zeminde bazi ziyaretçiler ilk adimi atmakta zorlanirken bazilari ise yere bakmadan yürüyor. Havada yürüyormus hissi veren zeminde Istanbul’un birçok noktasi da görünüyor. Özellikle Istanbul’un köprüleri, Çamlica Kulesi, Tarihi Yarimada ve Adalar manzarasi, aksam saatlerinde sehrin isiklariyla birlesiyor. Ortaya büyüleyici bir manzara çikarken, cam teras Istanbul manzarasini 360 derecelik kesintisiz bir açiyla izleme sansi sunuyor. Teras, yabanci turistlerin de ilgisini çekiyor.

Anadolu yakasinda bulunan bir AVM’nin en üst katinda yer alan teras, 3 metre derinligi, 27 metre uzunlugu ve 200 metre yüksekligi ile Avrupa’nin en uzun cam balkonlarindan biri olma özelligi tasiyor.

“360 derece Istanbul manzaramiz var”

Seyir terasi hakkin bilgi veren Entertainment Eglence Genel Müdürü Gülnur Inkaya, “Mekanimiz yaklasik üç hafta önce açildi. Iki ayri kattan olusuyor. Su anda yerden 200 metre yükseklikte duruyoruz ama deniz seviyesinden 300 metre yükseklikteyiz. En önemli özelligimiz ise cam terasimiz. Avrupa’da tek baska örnegi yok. Dünyada da sayili yerlerde mevcut. 27 metre uzunlugunda ve 3 metre derinliginde bir cam teras burasi. Yükseklik korkusu olanlar için oldukça adrenalin yüklü bir mekan. Cam terasin üzerinde dans deneyimleyen ziyaretçilerimizde oluyor. Her iki katimizda da 360 derece Istanbul manzaramiz var. Çamlica, Adalar, Finanskent, tarihi yarimada, bogaz köprülerine hakim bir manzaraya sahip” seklinde konustu.



“Istanbul’un bir ikonu haline getirmek istiyoruz”

Cam terasin ziyaretçiler tarafindan oldukça ilgi gördügünü vurgulayan Inkaya, “Buranin yurt içi ve yurt disindan gelen misafirler için gelinmesi gereken yer olmasini istiyoruz. Istanbul’un bir ikonu haline getirmek istiyoruz. Korkan çok oluyor, ayrica adim atmakta zorlananlar oluyor. Sosyal medyaya paylasimda bulunmak için buna katlaniyorlar” ifadelerini kullandi.

“Istanbul ayaklarimizin altinda”

Cam teras üzerinde ilk defa yürüdügünü ifade eden bir vatandas, “Bu duyguyu tarif etmek zor. Istanbul ayaklarimizin altinda. Herkese tavsiye ediyorum. Ilk zamanda bas dönmesi yapiyor ama sonrasinda alisiliyor" dedi.



Yükseklik korkusu olmasina ragmen cam teras üzerinde yürüdüklerini belirten bir diger vatandas, “Bir süre sonra insan alisiyor. Ben çok begendim” dedi.

Kaynak: İHA