Hatay'da Uyusturucu Operasyonu Açiklamasi27 Gözalti

Hatay Jandarma ekiplerinin 3 ilde es zamanli olarak gerçeklestirdigi uyusturucu operasyonunda aralarinda kamu görevlilerinin de bulundugu 27 kisi gözaltina alindi.

Hatay'da Uyusturucu Operasyonu Açiklamasi27 Gözalti
Alinan bilgiye göre, Hatay’in Hassa ilçesinde 6 süpheli sahsin uyusturucu madde imal ve ticareti suçunu isledikleri yönünde bilgi alan ekipler, tahkikati genisleterek 3 ilde es zamanli baskinlar sonucu 27 kisilik suç örgütünü çökertti.

Hassa Ilçe jandarman komutanligi KOM Sube müdürlügü ve Jandarmanin dedektifleri (JASAT) ile 5 narkotik madde arama köpegi ve 1 bomba arama köpeginin katilimiyla 2’si Gaziantep, 1’i Rize ili ve 1’i Antalya’da olan, içerisinde kamu görevlisinin de bulundugu 27 süpheliye ait 32 adreste es zamanli olarak yapilan baskinda Uyusturucu veya Uyarici Madde Imal ve Ticareti yapmak suçundan 27 süpheli gözaltina alindi.

Sorusturma kapsaminda yapilan aramalarda 150 gram metamfetamin, 260 gram esrar, 180 gram eroin, 140 adet extacy uyusturucu hap, 21 adet captagon uyusturucu hap, 27 kök kenevir bitkisi, 8 adet otomatik av tüfegi, 18 adet uyusturucu içme aparati ile 1 adet çalinti motosiklet ele geçirildi.

Gözaltina alinan süphelilerden 7’si ifadelerinin alinmasini müteakip serbest birakilirken, Antalya ve Rize illerinde yakalanarak gözaltina alinan 2 süpheli 16.02.2022 tarihinde tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Halen gözaltinda bulunan 18 süpheli sahis Jandarmadaki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan Hassa Cumhuriyet Bassavciligina sevk edilecek.
Kaynak: İHA