Düzce Itfaiyesinden KYK'da Uygulamali Tatbikat

Düzce Belediyesi Itfaiye Müdürlügü personelleri tarafindan KYK yurdunda göre yapan çalisanlara yangina müdahale egitimi verildi. Avni Akyol Erkek Yurdu personeli hem teorik hem uygulamali egitime tabi tutuldu.

Düzce Itfaiyesinden KYK'da Uygulamali Tatbikat
Düzce Belediyesi Itfaiye Müdürlügü bir yandan yangin ve afetlere müdahale ederken bir yandan da kamu kurum ve kurulus personellerini yangin konusunda bilinçlendiriyor. Egitim çalismalari kapsaminda Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarinda giden itfaiye erleri son olarak Avni Akyol Erkek Yurdu personeline kapsamli yangin egitimi verdi.

Kamu kurumlarinda çalisan personelin yangin konusunda egitimli olmasi için baslatilan proje kapsaminda baslatilan egitimlerde yangin türleri, yanginin çikis nedenleri, yangina müdahale sekilleri, yangin tüpü kullanimi ve alinmasi gereken önemler teorik olarak anlatiliyor. Düzce Belediye Itfaiye eri Abdülkadir Kirlak’in verdigi egitimlerde personelin ögrendiklerini aileleriyle de paylasilmasi isteniyor.

Uygulamali tatbikat yapiliyor

Yangin egitimde verilen slaytlar esliginde verilen teorik bilgiler daha sonra uygulamali olarak devam ediyor. Avni Akyol Erkek Yurdunda da personele özel kiyafet giydirilerek yangin söndürme tatbikati yaptirildi. Egitime katilan yurt görevlilerine, katilim belgesi de düzenlenecek.
Kaynak: İHA