Aksu'da Kadinlar El Emeklerini Sergiledi

Antalya’nin Aksu ilçesinde Halk Egitim Merkezinin düzenledigi resim ve el sanatlari kursuna katilan kursiyerler sergi açti.

Aksu'da Kadinlar El Emeklerini Sergiledi
Aksu Gençlik Merkezi alaninda gerçeklestirilen serginin açilis kurdelesini Kaymakam Ahmet Hikmet Sahin ve Gençlik ve Spor Il Müdürü Yavuz Gürhan kesti. Kursta yapilan çalismalar hakkinda bilgi veren Halk Egitim Müdürü Asim Gümüs, “ Merkezimizde toplam 17 kursumuz ve 178 kursiyerimiz var. Bugün ki sergimizde karma resim sergimiz, özellikle kadinlarimizin yaptigi kabak oymaciligi ve el sanatlarina yönelik ürünleri sergiledik. Bu sergi, 4 aylik çalismamizin sonucu. Ilk dönemi bu güzel sergiyle tamamliyoruz. Yilsonun da çok daha büyük çalismalarimizla okul bahçemizde sergi açmayi hedefliyoruz” dedi.

Gençlik Merkezi hakkinda bilgi veren Müdür Muhammet Özbey ise “Bugün burada Halk Egitim Merkeziyle koordineli bir çalisma yaptik. Birlikte sergiyi açtik. Halk Egitim Merkezi kursiyerleri ürünlerini merkezimizde sergilediler. Birlikte yeni projelerle yeniden karsilikli çalismalar içerisinde bulunacagiz. Gençlik merkezimizin bin 147 genç üyesi var. 17 bransimiz var. Spor alaninda 5 bransa sahibiz. Bunlar; tekvando, kick boks, karate, jimnastik ve kadinlara özel plates. Güzel sanatlar ve müzik atölyelerimiz mevcut. Piyano, gitar, baglama ve keman egitimi, okuma yazma ve yabanci dil egitimi, çocuk gelisimi, kabak isleme egitimi var. Hafta içi her gün ve hafta sonlari da açigiz” seklinde konustu.

Sergilenen ürünleri inceleyen Kaymakam Ahmet Hikmet Sahin ve Gençlik ve Spor Il Müdürü Yavuz Gürhan, kursiyerlerden yaptiklari çalismalar hakkinda bilgiler aldi.
Kaynak: İHA