Istanbul Merkezli 19 Ilde Sahte Para Operasyonu Açiklamasi 50 Gözalti

Istanbul merkezli 19 ilde kalpazan çetesine düzenlenen operasyonlarda, piyasaya yüklü miktarda sahte para sürmeye çalisan 83 süpheliden 50’si yakalanarak gözaltina alindi.

Alinan bilgiye göre, Büyükçekmece Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sahte para sorusturmasi kapsaminda harekete geçen Istanbul Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, “Suç Islemek Amaci ile Örgüt Kurma”, “Kurulan Örgüte Üye Olma” ve “Parada Sahtecilik” suçlarina karisan bir sebekeyi tespit etti.

Sebekeye daha önce de operasyon gerçeklestirildi

Yürütülen sorusturma kapsaminda yaklasik bir yil süren teknik ve saha çalismalari neticesinde daha önce yapilan ara operasyonlarda piyasa degeri yaklasik 185 bin lira olan sahte paralari piyasaya sürmeye çalistiklari belirlenen sahislar sahte paralar ile yakalanmisti. Basim ve kesim isleri tamamlanmis 5 bin 500 dolar, kesim islemi tamamlanmamis piyasaya sürmeye hazir toplam degeri 55 bin dolari bulan sahte 100’lük banknotlar halinde dolar, ayrica matbaa olarak kullanilan yerde para sayma makinasi, çok sayida folyo, giyotine, para yapimda kullanilan çok sayida kâgit, yazici kartusu, filigran gibi materyaller ele geçirilmisti.

19 ilde es zamanli baskin

Operasyonun son dalgisi için bu sabah dügmeye basildi. Istanbul, Ankara, Adiyaman, Balikesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Diyarbakir, Igdir, Izmir, Kocaeli, Malatya, İçel, Nevsehir, Sakarya, Tekirdag, Van, Yozgat ve Zonguldak’ta es zamanli baskinlar düzenlendi.

Sahte para sebekesi mensubu 83 kisinin yakalanmasi için yapilan operasyonlarda 50 süpheli gözaltina alindi. Yapilan aramalarda ruhsatsiz 2 tabanca, bir miktar uyusturucu madde, sahte oldugu degerlendirilen toplam 50 bin lira ele geçirildi.

Gözaltina alinan sebeke üyeleri, ifade islemleri için Istanbul Mali Suçlarla Mücadele Subesine götürüldü. Polis firari 33 süphelinin yakalanmasi için çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA