Güvenlikçilere 'Göz Yasartan' Egitim

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin açik ve kapali hizmet alanlarinda görevli özel güvenlik personeli, göz yasartici spreyin etkilerini önce kendi gözlerinde hissetti. Teorik egitimde biber gazinin nasil kullanilacagini ögrenen güvenlikçiler, yüzlerine biber gazi sikilinca solugu suyun basinda aldi.

Güvenlikçilere 'Göz Yasartan' Egitim
Hizmet içi egitim programlariyla personeli sürekli daha donanimli hale getirmeye çalisan Büyüksehir Belediyesi, 2022 egitim programinda yer alan egitimler arasinda en aci olanini da uygulamali olarak gerçeklestirdi. Büyüksehir Belediyesi’nin sorumlulugunda bulunan 17 ilçedeki açik ve kapali alanlarda görevli 660 özel güvenlik personeline, Göz Yasartici Sprey Kullanimi egitimi verildi.

Sadece sertifikasi olanlar tarafindan kullanilabilen biber gazinin dogru tekniklerini kapsayan egitim, teorik ve uygulamali olarak iki asamali yapildi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi BINTED Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen pratik egitim, Emniyet Müdürlügü Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü’nde görevli yetkililer tarafindan verildi.

Egitimde yasanabilecek olaylar ya da denetim görevi sirasinda meydana gelebilecek muhtemel saldirilar karsisinda, biber gazinin nasil kullanilmasi gerektigi konusu ayrintili sekilde anlatildi. Biber gazinin yasal dayanaklari, kullanim sekli ve hangi hallerde kullanilabilecegi konularinin ele alindigi egitimin ikinci bölümünde ise açik alanda uygulama yapildi.

Biber gazi kullanacak kisilerin gazin insanda nasil etki biraktigini bilmesi ve ona göre kullanmasi gerektigi belirtilirken; biber gazi, ilk olarak egitime katilan güvenlikçilere uygulandi. Egitmen tarafindan yüzlerine biber gazi sikilan personel, yakici etkiyi hisseder hissetmez alanda hazirlanan hortumlarin basina kostu. Yüzleri suyla yikanan ve uzun süre gözlerini açmakta zorlanan güvenlikçiler, muhtemel durumlarda kullanmak zorunda olacaklari gazin etkilerini de bizzat yasayarak görmüs oldu.
Kaynak: İHA