Gönen, YKS'ye Girecek Ögrencilerle Bulustu
Adiyaman Milli Egitim Müdürü Hakan Gönen, yaklasan Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) öncesi ögrencilerle bulusarak sohbet etti.

Sohbet havasinda geçen toplantida Hakan Gönen, basarili olmak için yapilmasi gereken çalismalar, aile-evlat iliskileri, ders çalisma metotlari, sinav kaygisinin nasil asilacagi, telefon ve internet zararlari gibi gençlerin ilgisini çekecek birçok konuya degindi.
Gönen, ögrencilere hitaben yaptigi konusmasinda, "Sevgili gençler, günümüzde en degerli hazine muhakkak bilgidir. Bireyi diger bireylerden farkli kilacak ve degerli kilacak yegâne sey bilgidir. Kendimizde var olan kabiliyetleri ancak bilgi ile harmanladigimizda basariya ulasma sansimiz olur. Alacagimiz degerli bilgiyi, cesaret ve girisimcilik ruhuyla birlestirdigimizde basariya ulasmis oluruz. Bilgiye ulasmanin yolu da egitim ve okumakla mümkündür. Sizlerde bilimsel anlamda çok çalisarak mesleki bilgi ve yeteneginizi arttirarak kendinizi çok iyi bir sekilde yetistireceksiniz. Bilimsel anlamda hedeflediginiz basariya ulasmak içinde çok çalismali ve kitap okumalisiniz. Çünkü bütün bunlari birlestirdigimiz vakit hedefimize ulasacagiz. Sinavi kazanip kazanamamanin ötesinde, üniversite egitimi esnasinda ve sonrasinda farkli olmak gerek. Popüler ya da kazanci çok meslek sahibi olmaktan öte gönlündeki meslegi yapmak önemlidir” dedi.
Konferansta, ögrencilerin amaçlarina uygun hedef belirlemeleri ve bu yönde harekete geçmelerine yardimci olacak bilgiler verildi.
