Edirne'de Polis Ekiplerinin Alkollü Sürücüler Ile Imtihani Açiklamasi Alkolmetreye Üflemiyorum

Edirne Il Emniyet Müdürlügü ekipleri camlarinda alkollü ve cam filmi bulunan sürücülere yönelik gerçeklestirdigi uygulamada alkolü sürücüler polis ekiplerine zor anlar yasatti.

Edirne'de Polis Ekiplerinin Alkollü Sürücüler Ile Imtihani Açiklamasi Alkolmetreye Üflemiyorum
Edirne Il Emniyet Müdürlügü trafik ekipleri alkollü, cam filmi kullanan ve çakar lamba ile gezen sürücülere yönelik uygulama yapti. Polis ekipleri alkollü olarak direksiyon basinda denetime yakalanan sürücülerin alkolmetreye üflenmesi istendi. Uyanik sürücüler, alkolmetreyi görünce, hafif nefesle üfleyerek ekipleri oyalamaya çalisti. Bir diger alkolü sürücünün ise üstünde ne kimligi ne de ehliyeti vardi. Polis ekiplerine "evraklarim dükkanda gel gidip alalim" dedi.

Alkolmetreye de üflemek istemeyen sürücü dakikalar sonra ikna oldu.

Durdurulan araçlarin bazilarinda ise cam filmi vardi. Ekiplerin cam filminin yasak oldugunu ve para cezasi bulundugunu hatirlatmalarinin ardindan, bazi sürücüler cam filmi cezasi yememek için araçlarinin camlarindaki filmleri elleriyle söktü. Öte yandan çakar lambalar ile gezen otomobil sürücüsü de cezadan kaçmak için arabanin onun olmadigini çakar lambanin kendi kedine açildigini iddia etti.
Kaynak: İHA