Bakan Yanik Açiklamasi 'Dogalgaz Tüketim Destegi'nde Basvurular Bugün Basliyor'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Dogalgaz Tüketim Destegi’nde basvurularin bugün itibariyla basladigini açikladi.

Bakan Yanik Açiklamasi 'Dogalgaz Tüketim Destegi'nde Basvurular Bugün Basliyor'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Dogalgaz Tüketim Destegi’ne iliskin yazili bir açiklama yapti. Dogalgaz Tüketim Destegi’ne basvurularin e-Devlet üzerinden yapilacagini belirten Bakan Yanik, “Destegimizden yararlanmak isteyen vatandaslarimiz, sistem üzerinden Bakanligimizca sunulan Sosyal Yardim Basvuru Hizmeti ekranindan gerekli bilgileri doldurarak basvurularini yapabilecek” dedi.

Ödemelerin mart ayi içerisinde yapilacagini hatirlatan Bakan Yanik, “Ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdigimiz Dogalgaz Tüketim Destegi’nde basvurular bugün itibariyla basliyor. Isil harita baz alinarak iki dönemlik belirledigimiz destek tutarimiz 450 lira ile bin 150 lira arasinda degisecek” ifadelerini kullandi.

Ihtiyaç sahibi olmak sartiyla dogalgaz altyapisi bulunan 647 ilçe ve beldede ikamet eden ve dogalgaz aboneligi olan bütün vatandaslarin destekten yararlanabilecegini bildiren Bakan Yanik sunlari söyledi:

“Dogalgaz Tüketim Destegi’ni hem faturali hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere verecegiz. Ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin e- Devlet’ten yaptiklari basvurulari onaylandiktan sonra hak sahipligi bulunan vatandaslarimiz PTT’ye gidip faturalarini ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diger yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaslarimizin ise destek miktari kartlarina yatirilacak.”

Saglik raporu bulunan kronik hastalara yüzde 5 ek ödeme yapilacak

Saglik raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarini cihaza bagli sürdüren vatandaslara ek ödeme yapacaklarini belirten Bakan Yanik, “Vatandaslarimizin basvurusu sirasinda hastaligina dair raporunu sisteme islemesi gerekecek. Hastalarimizin yasadigi hanelere belirledigimiz destek tutarina ek olarak yüzde 5 fazla ödeme yapacagiz” dedi.

Bakan Yanik, “Ödemesini kendi yapamayacak durumdaki engelli ve yaslilarin da bu süreçte magduriyet yasamamasi için hak sahibi abonenin faturasi ve kimligi ibraz edilerek islemlerin gerçeklestirilmesi için gerekli kolayligi saglayacagiz” ifadelerini kullandi.

Elektronik ortamda alinacak basvurularin Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflarinca detayli inceleceginin altini çizen Bakan Yanik, “Yapilacak degerlendirme sonrasinda basvurusu kabul edilen vatandaslarimiz destekten yararlanmaya hak kazanacak” dedi.

Dogalgaz Tüketim Destegi’ne https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresinden basvuru yapilabilecek.
Kaynak: İHA