ATO, Ortaögretim Kurumlarini Eko Iklim Zirvesi'ne Davet Etti

Ankara Ticaret Odasi’nda (ATO) düzenlenen toplantida Ankara’daki özel egitim-ögretim kurumlarina “Eko Iklim Zirvesi” tanitilarak, okullar zirveye davet edildi.

ATO, Ortaögretim Kurumlarini Eko Iklim Zirvesi'ne Davet Etti
ATO öncülügünde 30-31 Mart tarihlerinde ATO Congresium’da gerçeklestirilecek "Eko Iklim Ekonomi ve Iklim Degisikligi Zirvesi"ne Baskent’teki üniversitelerin ardindan simdi de özel egitim-ögretim kurumlari davet edildi. Zirve hakkinda kurum temsilcilerine bilgi veren ATO Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, iklim degisikliginin sorumluluklarinin dogru bir sekilde çizilmesinin önemini vurgulayarak, “Iklim degisikliginin ve küresel isinmanin ortaya çikardigi sorunlari dogru tespit ederek, çözüme zaman kaybetmeden ve hizla ilerlemeliyiz” dedi.

Baran, iklim degisikliginin ticaretten sanayiye, ekonomiden egitime, çevreden ve dogadan evlere kadar her alanin konusu oldugunu belirterek, “Avrupa Birligi’nin Yesil Mutabakati, küresel bir çerçevede yeni ve sürdürülebilir bir dönüsümün de temellerini olusturuyor. Önümüze tarihi firsatlar sunan yesil dönüsüm sürecine ayak uyduramadigimiz takdirde ilave ekonomik maliyetlerin yaninda yarinlarimizin tehdidi ile de karsi karsiya kalacagiz. Bu noktada bir gelecek borçlu oldugumuz gençlerimizle birlikte Zirve’de yer alarak, iklim degisikligini birlikte ele almak istiyoruz” diye konustu.



“Gençlerimizin iklim elçileri olmasini arzu ediyoruz”

ATO Baskan Yardimcisi ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Baskani Yilmaz da yaptigi konusmada, dünyanin her yerinde iklim degisikligi konusu gündemde iken Türkiye’de yeni neslin de yer alacagi bu zirvede konuyu ele almak istediklerini dile getirdi. Genç neslin yüzde 94 farkindalikla iklim degisikligi konusunda bilinçli oldugunu ifade eden Yilmaz, “Dünyanin müsterek oldugu ve gelecek 100 yilin evrensel konusu olan iklim degisikligi üzerinden ticaret hayatini ve gençlerin gelecegini zirvede bir araya getirme düsüncesindeyiz. Dogal kaynaklarimizi dogru kullanarak üretimi yesil eksenli yapabildigimiz takdirde hem ticaretimizi gelistirip, rekabet gücümüzü arttirabilecegimizi hem de saglik maliyetlerini azaltabilecegimizi düsünüyoruz. Bu hikayeyi ortaögretime tasima arzumuz, duyarliligin en çok oldugu kesimin bu etkilesimin içinde olmasini istememizden kaynaklaniyor. Bir farkindalik alani olusturarak gençlerimizin bu zirvede iklim elçileri olmasini arzu ediyoruz” diye konustu.

Yilmaz, pandemi önlemleri nedeniyle zirveye katilan gençlerin sayisinin sinirli olacagini ifade ederek, bu süreçte okullarda iklim degisikligi konusunun konusulabilecegini de söyledi.

Yilmaz, “Zirve tarihlerinde iklim bilinci için gençlerimizi okullarda iklim kampina alalim” diye konustu.

ATO Duatepe Hizmet Binasi’nda gerçeklesen toplantiya ATO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcilari Temel Aktay ve Halil Ibrahim Yilmaz, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Nuh Acar, ATO’nun 61 No’lu Özel Egitim-Ögretim Hizmetleri Meslek Komitesi Baskani Abdülkadir Cesur, Komite Üyesi Abidin Memili, Herkes Için Esitlik ve Liderlik Platformu Yönetim Kurulu Baskani Genel Müdürü Sevinç Atabay, Özel Ögretim Dernegi (ÖZDER) Baskani Ahmet Akça, Baskan Yardimcisi Ömer Günaydin, Ankara Baskani Ayhan Çetinkaya, Ankara Egitim Platformu (AEP) Baskani Mirkan Aydin, Tüm Özel Ögretim Kurumlari Dernegi (TÖDER) Baskan Yardimcisi Metin Özer, Özel Ögretim Kurumlari Birligi Dernegi (ÖZKUR-BIR) Ankara Temsilcisi Hidayet Dogan ile Türkiye Özel Okullar Dernegi (TÖZOK) Ankara Baskani Mehmet Yüksel katildi.

Kaynak: İHA