Atil Malzemelerle 'Geri Dönüsüm Kütüphanesi' Kuruldu

Mus’un Varto Yatili Bölge Ortaokulu (YBO) ögrencileri, atil durumdaki araç lastigi ve tahta kasalarin da aralarinda bulundugu malzemelerden rengarenk ‘Geri Dönüsüm Kütüphanesi’ olusturdu.

Atil Malzemelerle 'Geri Dönüsüm Kütüphanesi' Kuruldu
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in öncülügünde baslatilan ‘Sifir Atik’ projesine destek olan ögrenciler, ev ve çevrelerindeki kullanilmayan malzemeleri kütüphane kurmak için degerlendirdi. Kendi elleriyle malzemelere tek tek sekil veren ögretmen ve ögrenciler, birbirinden güzel eserler olusturarak kütüphane kurdu. Projeye gönüllü olarak destek veren ögretmen ve ögrenciler, kitaplarini kendi emekleriyle bir haftada kurduklari kütüphanede okumanin tadini çikariyor.

Projeyi duydugu zaman çok heyecanlandigini, ögretmen ve arkadaslariyla beraber elbirligiyle güzel bir geri dönüsüm kütüphanesi yaptiklarini ifade eden ögrencilerden Inci Arslan, “Hepimiz çok heyecanliyiz. Umarim kütüphanemiz çok güzel olacak” dedi.

Ögrencilerden Berfin Özdemir de, herkesin evde kullanilmayan esyalari getirdigini anlatarak, “Boyayip güzel bir kütüphane olusturduk. Bu kütüphaneyi yapmak bizi çok heyecanlandirdi” ifadelerini kullandi.

“Kütüphanemizi atil durumdaki malzemelerden olusturduk”

Okul Müdürü Alper Akkaya da, okulda 4 bin kitapli büyük bir kütüphanelerinin oldugunu ve geri dönüsüm kütüphanesini de ögrencilerin farkli bir pekistirme ortaminda kitap okumalarini saglamak için olusturduklarini söyledi.

Ögrencilerin okul ortamindan çok farkli bir ortamda kitaplarini okuduklarini vurgulayan Akkaya, “Bir haftada olusturdugumuz kütüphanemizde 800 kitap var. Atil durumdaki meyve kasalari, tekerlekler ve agaçlari kullanarak böyle bir kütüphane olusturduk. Amacimiz geri dönüsümün önemini fark etmek ve farkli bir ortamda çocuklara okuma aliskanligi kazandirmaktir” diye konustu.



“Renkli ve eglenceli bir kütüphane olusturduk”

Projeye destek veren Türkçe Ögretmeni Ipek Hamza Çebi ise projedeki amacin sadece bir kütüphane olusturmak olmadigini ve ayni zamanda kullanilmayan birçok atil maddeyi kullanarak avantajli hale getirmeye çalistiklarini ifade etti.

Ögrenciler ve ögretmenlerle renkli vakit geçirerek ürünleri ortaya çikardiklarini kaydeden Çebi, konusmasini söyle tamamladi:

“Çok güzel, renkli, eglenceli bir kütüphane olusturduk. Kendi emeklerimizle olusturmus oldugumuz kütüphane bizim için çok kiymetli oldu. Ögrencilerimizle birlikte kendi emegimizin ürünü oldugu için açikçasi bizim için çok kiymetli oldu. Burada ögrenciler için farkli, nezih, renkli bir ortam ve okuma alani olusturmus olduk. Ögrencilerimiz buraya severek, daha çok okuma hevesiyle, sevgisiyle, okuma hirslarini artirarak geliyorlar.”
Kaynak: İHA